Sziget 2019: Grammy-díjasok veszik be a Nagyszínpadot szombaton

Forrás: Rockstar Photographers -
Macklemore Grammy-díjas sziget 2019
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nehéz lenne összeszámolni, hogy a szombati nap fellépőinek összesen hány Grammy-díja van: Macklemore-ral és a The Nationnel dörrent a szombat a Szigeten, de a Dan Panaitescu Nagyszínpadon köszönthetjük Mura Masat és a Halott Pénzt is.

A Halott Pénz idén ünnepli 15. évfordulóját, egy ilyen kerek szülinapon pedig természetesen a Dan Panaitescu Nagyszínpadon a helyük.

Az év egyik meglepetése, hogy az idei Grammyn a legjobb remixnek járó díjat is bezsebelő Mura Masát köszönthetjük a Halott Pénz után,

majd a rap vonalat viszi tovább a visszatérőnek számító Macklemore. A Nagyszínpad záróprodukciója a The National koncertje lesz. A legendás indie-csapat nemrég három új dalt is megjelentetett hamarosan érkező I Am Easy to Find című lemezéről, így várhatóan a slágerek mellett már ezekből is kapunk ízelítőt.

Grammy-díjasok veszik be a Nagyszínpadot szombaton a Szigeten Forrás: Rockstar Photographers

A beállások között, 19 órakor ezúttal egy izgalmas performanszot láthatunk a Love Revolution színeiben. Drew Dollaz utcai táncosként vált világhírűvé, aki amellett, hogy hihetetlenül hajlékony, többféle mozgásforma ötvözésével alakította ki saját stílusát. A mozgás mellett Drew emberi jogi kérdésekben is igyekszik hallatni a hangját: fókuszában az öngyilkossághoz vezető bullying, a szegénység és az oktatás hiányából fakadó problémák állnak, különleges koreográfiáját is ezek a problémák ihlették.

A Mastercard Stage by A38 sátorban egy fiatal, osztrák banda áll színpadra, a Wanda,

akik német nyelven prezentálják táncos, indie pop dalaikat. Utánuk a Son Lux álomszerű dalaiban merülhetünk el. A New York-i zenekar post-rock és elektronikus hangzásokkal átszőtt dallamai filmszerű, atmoszférikus hangulatot varázsolnak majd az egész sátorba. Őket James Blake multiinstrumentalista dalszerző követi.

A Blasterjaxx, holland duója house ütemeivel húz be mindenkit a Bacardí Arénába,

de itt lép fel a belga hardstyle producer, Coone és Metzker Viktória is.
Érdemes akár már délelőtt szétnézni a fesztiválon, és elmerülni a legkülönfélébb nappali programokban is. Például éppen a Cirque du Sziget előadásain. A hatalmas, 900 fős cirkuszi sátorban mindennap 14 órától egészen 23-ig váltják egymást a nemzetközi cirkuszművészet legérdekesebb társulatai. A

Cirque Inextremiste előadásában például egy mozgássérült akrobata egy markológép segítségével válik a társulat legerősebb tagjává,

az első, csak etióp művészekből álló társulat, a Circus Abyssinia pedig az artistává válás folyamatát mutatja be két kisgyerek szemszögéből. Idén is szórakoztat bennünket a Cirque Alfonse egy igazán őrült darabbal, míg a Flip Fabrique egy nyaralót varázsol a sátor közepére. A darabok közti szünetekben pedig a szabadtéri színpadon váltják egymást a társulatok, rövid, elgondolkodtató, lélegzetelállító vagy éppen rekeszizomedzően vicces előadásaikkal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.