Sosem késő: filmek az időskori újrakezdésről

film Diane Keaton mozi Clint Eastwood Jack Nicholson Morgan Freeman Michael Caine premier
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokáig filmipari közhely volt, hogy elsősorban a fiatalok járnak moziba, így őket célozzák a filmek, de az utóbbi években mégis látványosan megszaporodtak az olyan alkotások, amelyekben hatvan, sőt hetven felettiek a főszereplők. Úgy tűnik, azok a moziba járó fiatalok közben megöregedtek, de továbbra is nézik a filmeket, ennek pedig számos jó moziélményt köszönhetünk, amiket a Pompon klub aktuális bemutatója kapcsán listára is gyűjtöttünk.

A bakancslista (2007)

Olyannyira igaz a „sosem késő” elve, hogy még a biztos halál árnyékában is el lehet kezdeni megvalósítani egy ember életének vágyait. Sőt, kettőét is, mint ebben a filmben azt Morgan Freeman és Jack Nicholson közösen teszi, miután kénytelenek szembenézni vele: nincs nekik sok hátra.

Fel! (2009)

A Pixar stúdió egyik legimádnivalóbb animációs filmjében a főszereplő apóka élete szerelmének halála után lesz morcos, de annyira, hogy egy csomó léggömb segítségével inkább világgá is megy. Amivel nem számol, az a mellette ragadó cserkészfiú, akinek aztán élete kalandját köszönheti.

Keleti nyugalom – Marigold hotel (2011)

Az idősebb brit színészgeneráció színe-java felvonul ebben az édesbúsan életvidám filmben, aminek története néhány angol nyugdíjasról szól, akik egy csábítónak tűnő indiai otthonba költöznek. Az új helyen viszont nem igazán az fogadja őket, amire vártak, így rá kell jönniük, az itteni tartózkodás nem a levezetésről, hanem az újrakezdésről fog szólni.

A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt (2013)

Akár a századik születésnapon sem késő újrakezdeni. Így teszi ezt ennek a svéd filmnek a főszereplője is, amikor a köszöntőünnepség alatt kimászik az ablakon, és eltűnik. Amíg pedig mindenki őt keresi, végigkövethetjük a szökevény kalandjait, visszatekintésekben tanúi lehetünk valószerűtlenül mozgalmas életének is.

Vén rókák (2017)

Michael Caine, Morgan Freeman, Alan Arkin: igazi öregfiúk-színész-álomcsapat, akik ebben a filmben nyugdíjas barátokat játszanak. Méghozzá olyan nyugdíjas barátokat, akiknek a bank el akarja venni a pénzét, így aztán elhatározzák, hogy kirabolják.

A csempész (2018)

Megtörtént esetből készül Clint Eastwood öregkori remeke, amelyben nemcsak a főszerepet játszotta el, de maga is rendezte. A mexikói drogkartellnek kilencvenévesen dolgozni kezdő és extrasikeres csempésszé váló egykori virágkertész sztorija pedig így igazán különleges élmény lett.

Pompon klub (2019)

Július 25-től játsszák a hazai mozik a Pompon klub című filmet, amely egy nyugdíjas otthonban megalakuló szurkolólánycsapatról szól, többek között Diane Keaton, Jacki Weaver és Pam Grier közreműködésével. Nem kevés vidámsággal, életigenléssel és persze az örök tanulsággal: sosem késő!

Az ötvenéves Jennifer Lopez legfontosabb filmszerepeihttp://www.life.hu/kult/20190722-jennifer-lopez-otveneves-fontos-filmszerepek.htmlJúlius 24-én ünnepli ötvenedik születésnapját Jennifer Lopez, akit elsősorban talán popénekesnőként ismer a világ, de filmcsillagként is igencsak jelentős a karrierje. A jeles alkalomból listára gyűjtöttük a legfontosabb mozis szerepeit. Boldog születésnapot, J. Lo! KultOrigoTizennégy érdekesség az új Oroszlánkirályrólhttp://www.life.hu/kult/20190717-erdekessegek-uj-disney-film-az-oroszlanykiraly.htmlTudtad, hogy hányan tértek vissza az eredeti film alkotói közül? Végül is élőszereplős vagy animált az új verzió? Kik a híresebb szinkronhangok az eredeti és a magyar változatban? Mindezt és még sok minden mást is megtudhatsz a cikkünkből Az oroszlánkirályról. KultOrigoA gyilkolás nem csak férfiszakma: a mozivászon leghalálosabb női bérgyilkosaihttp://www.life.hu/kult/20190715-a-leghalalosabb-nok-a-filmvaszonrol.htmlHa egy bérgyilkosra gondolunk, egy titokzatos és félelmetes férfi alakja ugrik be a legtöbb esetben, hisz ezen szakma képviselői leginkább közülük kerülnek ki – a valóságban és a mozivásznon is. Vannak azonban kivételek, és a filmek is egyre gyakrabban játszanak el a női bérgyilkosok ötletével. Így tesz a frissen mozikba kerülő Anna című film is, amelynek kapcsán listára gyűjtöttük a leghalálosabb mozis bérgyilkosnőket. KultOrigoA zenekar, amely sosem megy ki a divatból: a legemlékezetesebb Beatles-filmekhttp://www.life.hu/kult/20190630-a-yesterday-a-legujabb-de-nem-az-egyetlen-beatlesfilm.htmlJúnius végén került a hazai mozikba a Yesterday című film, amelynek története meghökkentő ötleten alapul: mi lenne, ha egyvalaki kivételével mindenki elfelejtené a világon a Beatles létezését és zenéit? Hogy velünk ilyesmi ne fordulhasson elő, gyorsan listára is gyűjtöttük a legemlékezetesebb fikciós mozgóképeket, amelyek a zenekarhoz kapcsolódnak. KultOrigoTrokán Nóra a Netflix új sorozatában kapott szerepethttp://www.life.hu/kult/20190722-trokan-nora-a-netflix-uj-sorozataban-kapott-szerepet.htmlNagyszerű hírrel állt elő közösségi oldalán Trokán Nóra. KultOrigoEgy sor új szuperhősfilmet jelentett be a Marvelhttp://www.life.hu/kult/20190721-egy-sor-uj-szuperhosfilmet-jelentett-be-a-marvel.htmlEgy sor új szuperhősfilmet és folytatást jelentett be a Marvel filmstúdió a San Diegó-i Comic Con szórakoztatóipari vásáron a hétvégén – számolt be a BBC News. KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.