bejelentés Natalie Portman Salma Hayek Angelina Jolie Marvel szuperhős
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy sor új szuperhősfilmet és folytatást jelentett be a Marvel filmstúdió a San Diegó-i Comic Con szórakoztatóipari vásáron a hétvégén – számolt be a BBC News.

A popkultúra rajongóinak legnagyobb éves találkozóján az egyik legnagyobb meglepetést az a bejelentés okozta, hogy az Oscar-díjas Mahershala Ali játssza majd a vámpírvadász Pengét. Ezt a szerepet korábban Wesley Snipes alakította. A Marvel stúdió elnöke, Kevin Feige több tucatnyi hollywoodi filmsztár kíséretében beszélt a közönségnek a stúdióban készülő tíz új szuperhősfilmről. Mahershala Ali megjelenését nagy ováció fogadta.

Mahershala Ali a Moonlight című filmben Forrás: A24

Natalie Portman megerősítette, hogy a negyedik Thor-filmben is szerepelni fog. A Thor: Love and Thunder című produkcióban ismét Jane Fostert játssza, de ezúttal vele lesz Thor pörölyének ereje is. A 2021. november 5-én debütáló filmet Taika Waititi rendezi, Thor szerepében Chris Hemsworth lesz látható.

Chris Hemsworth és Natalie Portman a Thor című filmben Forrás: Fórum Hungary


Az új Marvel-filmek között számoltak be a The Eternals című produkcióról, amelyben Angelina Jolie és Salma Hayek is szerepel. A Chloé Zhao rendezésében készülő film olyan embernek látszó, halhatatlan lényekről szól, akiknek különleges képességeik vannak. A produkciót a tervek szerint 2020 novemberétől láthatja majd a közönség a mozikban.

Az első ázsiai amerikai szuperhősfilm, a Shang-Chi and the Legends of the Ten Rings is elkészül a Marvelnél. A főszereplő kungfumestert, Shang-Chit a kanadai színész, Simu Liu alakítja, és a szereposztásban Awkwafina, a Kőgazdag ázsiaiak sztárja is feltűnik. A 2021 februárjában a mozikba kerülő filmet Destin Daniel Cretton rendezi. Shang-Chi apja kínai, anyja amerikai, a hős csaknem ötven éve jelent meg először a Marvel-képregényekben.


A Marvel a Fekete özvegy című produkcióról is tájékoztatta a rajongókat. A szuperhősfilmet, amelyben Scarlett Johansson játssza Natasha Romanoffot, már egy hónapja forgatják, számos jelenetét Budapesten vették fel.

Scarlett Johansson ismét a Fekete özvegy szerepében lesz látható Forrás: Getty Images/Kevin Mazur


Feige a Comic Con színpadán megerősítette, hogy készül a Fekete Párduc 2., A galaxis őrzői 3., a Marvel kapitány 2. és a Fantasztikus négyes is folytatódik. A Doctor Strange folytatását, a Doctor Strange in the Multiverse of Madness című epizódot pedig Scott Derrickson rendezésében, Benedict Cumberbatch főszereplésével 2021 májusától nézheti meg a közönség a mozikban.

Meghalt Heller Ágnes Széchenyi-díjas filozófushttp://www.life.hu/kult/20190719-meghalt-heller-agnes-szechenyi-dijas-filozofus.htmlKilencvenéves korában elhunyt Heller Ágnes Széchenyi-díjas filozófus, akadémikus – közölte a Magyar Tudományos Akadémia pénteken az MTI-vel. Kult--Visszatér a Gossip Girl című sorozat a képernyőkrehttp://www.life.hu/kult/20190718-visszater-a-gossip-girl-cimu-sorozat-a-kepernyokre.htmlMagyarországon is nagy sikere volt a 2007 és 2012 között futó Gossip Girl, azaz A pletykafészek című sorozatnak. A készítők most a folytatás hírével álltak elő. Kult--Tizennégy érdekesség az új Oroszlánkirályrólhttp://www.life.hu/kult/20190717-erdekessegek-uj-disney-film-az-oroszlanykiraly.htmlTudtad, hogy hányan tértek vissza az eredeti film alkotói közül? Végül is élőszereplős vagy animált az új verzió? Kik a híresebb szinkronhangok az eredeti és a magyar változatban? Mindezt és még sok minden mást is megtudhatsz a cikkünkből Az oroszlánkirályról. KultOrigoA gyilkolás nem csak férfiszakma: a mozivászon leghalálosabb női bérgyilkosaihttp://www.life.hu/kult/20190715-a-leghalalosabb-nok-a-filmvaszonrol.htmlHa egy bérgyilkosra gondolunk, egy titokzatos és félelmetes férfi alakja ugrik be a legtöbb esetben, hisz ezen szakma képviselői leginkább közülük kerülnek ki – a valóságban és a mozivásznon is. Vannak azonban kivételek, és a filmek is egyre gyakrabban játszanak el a női bérgyilkosok ötletével. Így tesz a frissen mozikba kerülő Anna című film is, amelynek kapcsán listára gyűjtöttük a leghalálosabb mozis bérgyilkosnőket. KultOrigoNotre-Dame: a képviselőház elfogadta a székesegyház helyreállításáról szóló törvénythttp://www.life.hu/kult/20190717-notredame-a-kepviselohaz-elfogadta-a-szekesegyhaz-helyreallitasarol-szolo-torvenyt.htmlA francia parlament végleges formájában elfogadta kedd este a három hónappal ezelőtti tűzvészben megrongálódott párizsi Notre-Dame felújításáról szóló törvényt, amely Emmanuel Macron államfő elképzelésének megfelelően öt évre tervezi a munkálatok időtartamát. Kult--Hatvanhat éves korában elhunyt Johnny Clegg dél-afrikai énekes, dalszerzőhttp://www.life.hu/kult/20190717-hatvanhat-eves-koraban-elhunyt-johnny-clegg-del-afrikai-enekes-dalszerzo.htmlJohnny Clegg dél-afrikai énekes, dalszerző családja körében távozott az élők sorából négy és fél évnyi harc után a hasnyálmirigyrák ellen. Kult--



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.