Kiderült, mik maradtak ki a Csernobil-sorozatból

Forrás: HBO -
sorozat atomkatasztrófa Csernobil
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Csernobil-sorozat alkotói nagyon ügyeltek a részletekre, de egy-két dolog így is kimaradt. 

Minden idők legjobb sorozatává vált a Csernobil, nem véletlenül. Kínosan ügyeltek a pontosságra, és arra, hogy még a legapróbb részletek is stimmeljenek. Szergej Szputnyikoff – a kijevi születésű youtuber, aki a szovjet éráról vezet online videósorozatot – is le volt nyűgözve a sorozattól, ugyanakkor egy-két dolgot hiányolt. Összeszedte, szerinte minek kellett volna még belekerülnie.

A Csernobil-sorozat nagy siker lett Forrás: HBO

Egy-egy rossz hír közlése előtt például az aktuális rádióadást megszakították, és helyette klasszikus zenét játszottak, volt, hogy órákon át. Ennyi idő kellett, mire kitalálták, mit is kommunikáljanak. Így történt ez az atomkatasztrófa idején is. „Amikor már egy órája Csajkovszkij megy, tudod, hogy valami történt. Az első gondolatom az volt: basszus, de hát Gorbacsov nem halhatott meg, hiszen még olyan fiatal” – idézi a Ragezze a youtubert. Természetesen beszámoltak a balesetről, de annak súlyosságáról nem.

Szergej Szputnyikoff szerint azt is érdemes lett volna megmutatni, milyen gyakoriak voltak abban az időben a jódtabletta-túladagolások. Ezt szedték az emberek ugyanis, hogy ne radioaktív jódizotópból építkezzen a szervezet. A férfi érdekesnek találta volna még azt is, hogy bemutassák, milyen betegségek jelentek meg a katasztrófa után.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.