Ezekben a filmekben láthatod legközelebb a Trónok harca sztárjait

film sorozat sztárok mozi Trónok harca
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Véget ért a Trónok harca, és nem bírod ki Havas Jon, Tyrion, Daenerys és a többiek nélkül? Van egy jó hírünk: ha magukat a hősöket nem is, de az őket játszó színészeket rövidesen viszontláthatod a legkülönfélébb mozifilmekben és sorozatokban. Utánanéztünk, melyiküket hol, mikor és miben találod.

Sophie Turner (Sansa Stark)

Az egyik legkevesebbet a naiv kislányból erős királynővé érő Sansát játszó Sophie Turnerre kell várni, már június 6-án érkezik a magyar mozikba is az X-Men: Sötét Főnix, amelyben ráadásul főszerepet játszik. Igen, magát a címbeli Sötét Főnixet, aki az X-Men univerzum többi tagjához hasonlóan szuperképességű mutáns, és akinek a jó és rossz oldal közti ingadozása komoly galibákat okoz ebben a világban.

Peter Dinklage (Tyrion Lannister)

Rendben, kicsit csaltunk, mert a világ leghíresebb alacsonynövésű színészét, Peter Dinklage-et látni nem lehet majd a következő filmjében, csak hallani. A népszerű játékból készült animációs mesefilm, az Angry Birds 2-ben ugyanis az első részhez hasonlóan ezúttal is ő kölcsönzi (legalábbis az eredetiben) a hangját a fekete-fehér óriássas Mighty Eagle számára.

Maisie Williams (Arya Stark)

Közel két éve, 2017 nyarán forgatták le az Új mutánsokat, ami szintén az X-Men univerzumon belül játszódik, és amelynek egyik főszereplője szintén egy egykori Stark lány, az Aryát alakító Maisie Williams. A film sorsa elég viszontagságos a forgatás óta, hiszen folyamatosan halogatják a premierjét. A legutóbbi információk szerint végül csak 2020 tavaszán (!) kerül a nézők elé, tehát még az is előfordulhat, hogy addig simán beelőzi valami más produkció, amelyben hamarabb viszontláthatjuk a színésznőt.

Lena Headey (Cersei Lannister)

Kis szerencsével még elkapható a hazai mozikban a Családi bunyó, aminek márciusban volt a premierje, és amiben a Trónok harca gonosz királynője, Lena Headey egy vagány pankrátor anyukát játszik. A következő filmjét pedig június végén mutatják be Angliában: a The Flood című moziban egy olyan bevándorlási hivatalnokot játszik, akinek egy veszélyesnek tűnő menedékkérő sorsáról kell döntenie. A film hazai forgalmazásról egyelőre nincs hír.

Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister)

A jó öreg Jaime, azaz Nikolaj Coster-Waldau első filmje a Trónok harca után épp most érkezett meg a magyar mozikba, így aztán őt tényleg nem kell szinte egy pillanatig sem nélkülöznünk. Május 30. óta látható a Dominóban, ami a hollywoodi rendezőlegenda, Brian De Palma Dániában forgatott filmje, és amelyben a színész egy társa halálának ügyében nyomozó rendőrtisztet játszik.

Emilia Clarke (Daenerys Targaryen)

Szegény Daenerys csúnya véget ért a Trónok harcában minden létező szempontból, és Emilia Clarke ki is fejezte ennek kapcsán óvatos nemtetszését – bánkódni viszont nem volt hajlandó sokáig. Az idei évben két új filmmel is jelentkezik: a Last Christmas című romantikus komédiában egy rendszeresen rossz döntéseket hozó naiv lányt játszik, az Above Suspicion pedig egy olyan megtörtént esetet mesél el, ami az első bírósági ítélethez vezetett, amelyben FBI-ügynököt találtak bűnösnek emberölésben. A magyar bemutatókról egyelőre nincs információ, de csodálkoznánk, ha legalább a Last Christmast nem forgalmaznák itthon is.

Kit Harington (Havas Jon/Aegon Targaryen)

Az újabban a hírekbe a kimerültsége és egyéb problémái miatti szanatóriumba vonulása réven bekerülő Kit Harington már leforgatta azt a filmet, amelyben majd a világ mozijaiban legközelebb láthatjuk, ráadásul egy nagyon különleges darabról van szó. A francia rendező-csodafiú, Xavier Dolan állította őt ugyanis a kamera elé, a The Death and Life of John F. Donovan című film pedig egy olyan sikeres tévésztárról szól, aki elkezd levelezni egy kisfiúval, ezzel pedig az egész életére kiható nyomot hagy benne.

Amikor a rajzfilm életre kel: híres Disney-mesékből élőszereplős mozifilmhttp://www.life.hu/kult/20190524-hires-disneymesekbol-eloszereplos-mozifilm.htmlEgykor generációk kedvenc mesefilmjei voltak rajzos változatban, most pedig a Disney stúdió egy új korszak kedvenceivé akarja tenni őket, immár élőben, színészekkel. Egyesek szerint ez a klasszikus mesék megcsúfolása és anyagias bőrlehúzás, mások szerint elkerülhetetlen felújítás és modernizáció: az Aladdin friss premierje kapcsán áttekintettük a jelenség eddigi filmjeit. KultOrigo5 film és sorozat, amit vétek lenne kihagynodhttp://www.life.hu/kult/20190524-film-es-sorozatajanlo.htmlRovatunkban mindig összegyűjtjük azokat a mozis és televíziós bemutatókat, amelyek az adott hónapban a legfontosabb eseménynek számítanak, és amiket szerintünk vétek lenne kihagyni. Jöjjenek hát a hónap ajánlott filmjei és sorozatai! KultOrigo50 éves lett a világszép színésznő: 20 érdekesség Cate Blanchettrőlhttp://www.life.hu/kult/20190510-50-eves-cate-blanchett.htmlTudtad, hogy mit vitt haza A gyűrűk ura forgatásáról? Hogy ki a kedvenc színésznője? Hogy milyen Oscar-rekordokat tart? Hogy mikor játszott férfit? Mindezt és még sok mást most megtudhatsz Cate Blanchettről, aki ma ünnepli 50. születésnapját. KultOrigoEzek a legjobb Stephen King-filmekhttp://www.life.hu/kult/20190429-a-ragyogastol-a-remeny-rabjain-at-a-kedvencek-temetojeig-ezek-a-legjobb-stephen-kingfilmek.htmlStephen King kultusza igazi reneszánszát éli: a valaha volt legismertebb és legsikeresebb horroríró műveit korábban is nagy kedvvel adaptálták a filmesek, de az utóbbi időben minden korábbinál sűrűbben érkeznek a King-filmek és King-sorozatok. Most épp a Kedvencek temetője fut a moziban, aminek kapcsán toplistára gyűjtöttük a mi kedvenc filmváltozatainkat Stephen King műveiből. KultOrigo15 érdekesség, amit tudnod kell a Trónok harca utolsó évadárólhttp://www.life.hu/kult/20190415-15-erdekesseg-a-tronok-harca-utolso-evadarol.htmlElindult minden idők legnépszerűbb tévésorozatának utolsó évada, amit tűkön ülve vártak rajongók milliói világszerte, és amiről a következő hetekben mindenki beszélni fog. Össze is gyűjtöttünk a Trónok harca gigantikus fináléjáról egy nagy adag információt az olvasóink kedvéért. KultOrigoKritikánk a botrányos Michael Jackson-dokumentumfilmrőlhttp://www.life.hu/kult/20190401-kritika-a-botranyos-michael-jacksondokumentumfilmrol.htmlTalán soha még nem váltott ki akkora indulatokat dokumentumfilm, mint a Neverland elhagyása. Ez persze érthető is, hisz egy olyan világsztár legsötétebb titkainak leleplezését ígéri, akit mindenki ismer, és akiről mindenkinek megvan a véleménye. Megnéztük a filmet, hogy nekünk is meglegyen a véleményünk – a filmről. KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.