Magyar diákok értek el világsikert: az élelmiszer újrahasznosítása állt a középpontban

Forrás: UPC -
újrahasznosítás programozás siker környezetvédelem élelmiszer Dublin diák verseny
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A feleslegessé vált élelmiszerek újrahasznosítását és egyszerű elosztását segítő interaktív közösségi alkalmazásukkal értek el hatalmas sikert magyar diákok Dublinban. Boér Bence, Tóth Ambrus és Szigeti Péter két díjat is bezsebeltek.

Boér Bence, Tóth Ambrus és Szigeti Péter, a három magyar gimnazista a UPC Future Makers magyarországi pályázatának győzteseiként utaztak ki a The Coolest Projects versenyre Dublinba – írja az Origo.

Fejlesztésük a feleslegessé vált élelmiszerek újrahasznosítását és egyszerű elosztását segítő interaktív közösségi alkalmazás, a FoodOverflow. Ezzel elnyerték a Future Makers nemzetközi nagydíját, valamint a The Coolest Projects weboldal kategóriának 3. helyezését is.

A FoodOverflow csapata Forrás: UPC

A döntőben 22 ország több mint 700 versenyzője mérte össze tudását. A budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanulóinak háromfős csapata az éhezés és az élelmiszerek kidobásának problémáját vette górcső alá. A diákok FoodOverflow nevű fejlesztése erre a paradox helyzetre kínál megoldást. A közösségi platform lényege, hogy a felhasználók megosztják a feleslegessé vált élelmiszert.

80 éves lett az Elfújta a szélhttp://www.life.hu/kult/20190524-80-eves-lett-az-elfujta-a-szel.html80 éve annak, hogy bemutatták a mozikban az Elfújta a szél című ikonikus filmet. Kult--Leonardo da Vinci figyelemhiányos hiperaktivitás-zavarral küzdhetetthttp://www.life.hu/kult/20190524-leonardo-da-vinci-figyelemhianyos-hiperaktivitas-zavarral-kuzdhetett.html500 évvel Leonardo da Vinci halála után arra jutottak a tudósok, hogy a művész figyelemhiányos hiperaktivitás-zavarban szenvedett, és a szakértők szerint ez a rendellenesség hozzájárult ahhoz, hogy nagyot alkosson. KultOrigoMeghalt az Oscar-díjas Mindenki producere, Udvardy Annahttp://www.life.hu/kult/20190524-meghalt-az-oscar-dijas-mindenki-producere-udvardy-anna.htmlA Mindenki című kisfilm Oscar-díjas producere, Udvardy Anna elhunyt: a szomorú hírt a fia jelentette be a Facebookon. Kult--Százados Ábel 13 évesen nyert díjat Cannes-banhttp://www.life.hu/kult/20190523-szazados-abel-13-evesen-nyert-dijat-cannesban.htmlTelefonja kamerájának effektjeit próbálgatta Százados Ábel. A 13 éves pécsi fiú most díjat nyert a cannes-i filmfesztiválon alkotásával. Kult--Újraforgatták a Csellengők című műsor főcímdalának klipjéthttp://www.life.hu/kult/20190523-ujraforgattak-a-csellengok-cimu-musor-focimdalanak-klipjet.htmlÚjraforgatták a Csellengők főcímdalának klipjét: remélik, még több gyermeknek sikerül így hazajutnia. KultOrigoElhunyt Andrew Hall brit színészhttp://www.life.hu/kult/20190523-elhunyt-andrew-hall-brit-szinesz.htmlRövid betegség után, 65 évesen elhunyt Andrew Hall brit színész. KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.