Leonardo da Vinci figyelemhiányos hiperaktivitás-zavarral küzdhetett

Forrás: Biography -
rendellenesség Leonardo Da Vinci figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
500 évvel Leonardo da Vinci halála után arra jutottak a tudósok, hogy a művész figyelemhiányos hiperaktivitás-zavarban szenvedett, és a szakértők szerint ez a rendellenesség hozzájárult ahhoz, hogy nagyot alkosson.

A legendás művészről a szakértők azt állítják, hogy rendellenességgel küzdött. Állítólag a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavarral küzdő emberek minden tünetével rendelkezett Leonardo da Vinci. Az állítást Da Vinci munkamódszerének és viselkedésének történelmi beszámolóira alapozzák.

A figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar

Neurológiai természetű veleszületett vagy fejlődési rendellenesség, amelynek vezető tünete a figyelemzavar, kísérő tünetei a hiperaktivitás, feledékenység és a gyenge impulzuskontroll – írja a Wikipédia.

Mivel a művész ismert volt arról, hogy sok munkáját hagyta félbe, és a rendellenesség egyik fő tünete a halogatás, valamint a feladatok teljesítésének elmulasztása.

Leonardo da Vinci rendellenességgel küzdhetett Forrás: Biography
Meghalt az Oscar-díjas Mindenki producere, Udvardy Annahttp://www.life.hu/kult/20190524-meghalt-az-oscar-dijas-mindenki-producere-udvardy-anna.htmlA Mindenki című kisfilm Oscar-díjas producere, Udvardy Anna elhunyt: a szomorú hírt a fia jelentette be a Facebookon. Kult--Százados Ábel 13 évesen nyert díjat Cannes-banhttp://www.life.hu/kult/20190523-szazados-abel-13-evesen-nyert-dijat-cannesban.htmlTelefonja kamerájának effektjeit próbálgatta Százados Ábel. A 13 éves pécsi fiú most díjat nyert a cannes-i filmfesztiválon alkotásával. Kult--Újraforgatták a Csellengők című műsor főcímdalának klipjéthttp://www.life.hu/kult/20190523-ujraforgattak-a-csellengok-cimu-musor-focimdalanak-klipjet.htmlÚjraforgatták a Csellengők főcímdalának klipjét: remélik, még több gyermeknek sikerül így hazajutnia. KultOrigoElhunyt Andrew Hall brit színészhttp://www.life.hu/kult/20190523-elhunyt-andrew-hall-brit-szinesz.htmlRövid betegség után, 65 évesen elhunyt Andrew Hall brit színész. KultOrigoEz Vasily Ignatenko, a Csernobil-sorozat tűzoltójának valós történetehttp://www.life.hu/kult/20190523-ez-vasily-ignatenko-a-csernobil-sorozat-tuzoltojanak-valos-tortenete.htmlAz HBO Csernobil című sorozatának egyik tűzoltója, Vasily Ignatenko története éppen olyan tragikus volt a valóságban, ahogy a sorozatban látható. Szerelme, Lyudmilla Ignatenko végignézte férje haláltusáját. KultOrigoNői szélhámosok akcióban: a legmenőbb svindlercsajok a filmvásznonhttp://www.life.hu/kult/20190520-noi-szelhamosokrol-szolo-filmek.htmlMár fut a mozikban a Csaló csajok, amelyben Anne Hathaway és Rebel Wilson gyakorolja hivatásszerűen a szélhámosnősködést, ebből az alkalomból pedig utánanéztünk: kik voltak emlékezetes elődjeik a filmvásznon. KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.