80 éves lett az Elfújta a szél

Forrás: Photo12/Archives du 7e Art/MGM/Mgm -
80 év Vivien Leigh Clark Gable Elfújta a szél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
80 éve annak, hogy bemutatták a mozikban az Elfújta a szél című ikonikus filmet.

Minden idők egyik legikonikusabb filmje az Elfújta a szél, amely Margaret Mitchell regényéből készült. A fiatal újságírónő összesen 9 évig dolgozott a művén, amely végül 1936-ban jelent meg. Pillanatok alatt bestseller lett belőle, a Blikk azt írja, már az első nap mind az ötvenezer példány elkelt belőle, és a szerző egy év múlva Pulitzer-díjat kapott.

Clark Gable és Vivien Leigh tökéletes párost alkotott Forrás: Photo12/Archives du 7e Art/MGM/Mgm

A sikeren felbuzdulva készítették el a regény filmváltozatát, amelynek férfi főszerepét a kor egyik legnépszerűbb színésze, Clark Gable kapta. Scarlett szerepe végül Vivien Leighnek jutott, annak az angol színésznőnek, akit korábban alig ismertek. Számára ez a film hozta meg a világhírnevet, tökéletesen alakította a kissé elkényeztetett, mégis céltudatos fiatal nőt.

Az 1939-ben bemutatott film végül nyolc Oscart is besöpört, többek között a legjobb film, rendező (Victor Fleming), színésznő (Vivien Leigh) és női mellékszereplő (Hattie MacDonald) díját kapta meg.

Dancs Annamari kitálalt Kerényi Mikós Mátérólhttp://www.life.hu/sztarok/20190524-dancs-annamari-kitalalt-kerenyi-mikos-materol.htmlDancs Annamari kitálalt egykori férjéről, Kerényi Mikós Mátéról. TV + SztárokOrigoVajna Timi szeptemberben elhagyja a budai villát, amiben Andy Vajnával éltekhttp://www.life.hu/sztarok/20190524-vajna-timi-szeptemberben-elhagyja-a-budai-villat-amiben-andy-vajnaval-eltek.htmlVajna Timi januárban vesztette el férjét, Andy Vajnát, de a fájdalma egyelőre nem enyhül. Sajtóértesülések szerint a budai közös otthonukból is azért akar elköltözni, mert az ott átélt közös emlékek nagyon felkavarják. TV + SztárokOrigoMegszólalt Gaál Noémi egykori párja: a szakítás véglegeshttp://www.life.hu/sztarok/20190524-megszolalt-gaal-noemi-egykori-parja-a-szakitas-vegleges.htmlPár hete derült ki, hogy Gaál Noémi és párja, Maloveczky Miklós szakítottak. A csinos időjós akkor még azt nyilatkozta, hogy nem engedték el egészen egymás kezét, egykori párja azonban másképp nyilatkozott. TV + SztárokOrigoHalle Berry egy szál bugyit visel friss fotójánhttp://www.life.hu/sztarok/20190523-halle-berry-egy-szal-bugyit-visel-friss-fotojan.htmlHalle Berry egy szál bugyiban fotózta magát. TV + Sztárok--Hódi Pamela elárulta, sikerült-e rendezni Mazsival a nézeteltérésekethttp://www.life.hu/sztarok/20190523-hodi-pamela-elarulta-sikerult-e-rendezni-mazsival-a-nezeteltereseket.htmlHódi Pamela a követői kérdéseire válaszolva árulta el, hogy sikerült-e rendeznie a kapcsolatát Mazsival. TV + SztárokOrigoLiptai Claudia nevével visszaéltek: ezt állítják a műsorvezetőrőlhttp://www.life.hu/sztarok/20190523-liptai-claudia-nevevel-visszaeltek-ezt-allitjak-a-musorvezetorol.htmlLiptai Claudia sem úszta meg: csaló oldal élt vissza a műsorvezető nevével és fotójával. TV + SztárokOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.