Női szélhámosok akcióban: a legmenőbb svindlercsajok a filmvásznon

nők film mozi szélhámos
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már fut a mozikban a Csaló csajok, amelyben Anne Hathaway és Rebel Wilson gyakorolja hivatásszerűen a szélhámosnősködést, ebből az alkalomból pedig utánanéztünk: kik voltak emlékezetes elődjeik a filmvásznon.

A hal neve: Wanda (1988)

A gyémántokra vadászó filmbeli tolvajbanda egyetlen női tagja a bombázó Wanda, de hogy mennyire meghatározó figura az egész sztoriban azt jól jelzi, hogy a cím szójátéka is megemlékezik róla. Jamie Lee Curtis és a lökött, de annál szenvedélyesebb szeretőjét játszó Kevin Kline kettősét pedig sosem feledjük!

Svindlerek (1990)

Nem is csak egy, de mindjárt két ellenállhatatlan svindlernőt is felvonultat ez a műfaj egyéb darabjaihoz képest jóval sötétebb és kiábrándultabb szélhámosfilm: a John Cusack játszotta főszereplő csaja és anyja is ugyanabban a szakmában utazik, mint ő maga. Annette Bening és Anjelica Huston pedig olyannyira ellenállhatatlan, hogy az elég rossz vért szül a sztoriban is.

Drágaságom (2006)

Nagy pillákkal pislogó ártatlan kis őzike: elsőre mindenkinek ez ugrik be a franciák sztárszínésznőjéről, Audrey Tautou-ról – ő pedig ebben a filmben csaló csajt alakítva is kiaknázta ezen képességeit. Az általa elcsábított, majd kizsebelt gazdag férfiak közé azonban véletlenül egyszer csak egy szegény, egyszerű csávó is odakeveredik, ez pedig mindkettejük életében váratlan fordulatot jelent.

Focus – A látszat csal (2015)

A klasszikus mester és tanítványa sztori mindjárt másképp néz ki, ha a mester az élet sármos császára, a tanítvány pedig egy világszép tünemény, és mindkettejük foglalkozása szélhámos. Hiszen így törvényszerűen érkezik a szerelmi viszony is, de ki bízhat kiben olyanok esetében, akiknek lételemük a megtévesztés?

A szolgálólány (2016)

Ebben a koreai remekműben szintén forró pillanatokban gazdag szerelmi viszony szövődik a gazdag házba hátsó szándékkal küldött szolgálólány és a célpontul kiszemelt úrnője között – ez azonban még csak az első a történet csavarjai közül, amelyek több alkalommal is teljesen feje tetejére állítják mindazt, amit a látottakról tudni véltünk. Mint egy igazán lenyűgöző átverés!

Ocean's 8: Az évszázad átverése (2018)

A szélhámosfilmek terén alapvetésnek számít az Ocean's-trilógia George Clooney-val és Brad Pitt-tel meg az ő svihák csapatukkal, és pár hónappal ezelőtt megnézhettük, hogyan működik ugyanez a képlet egy csajbanda felvonultatásával. A filmben Sandra Bullock a George Clooney játszotta Danny Ocean húgát alakította, és a börtönből frissen szabadulva rögtön összetrombitálta a barátnőit az évszázad gyémántlopására.

Csaló csajok (2019)

Volt régen a Dajkamesék hölgyeknek Marlon Brandóval és David Nivennel, majd volt kicsit kevésbé rég a Riviéra vadorzói Michael Caine-nel és Steve Martinnal. Most ugyanebből a sztoriból megkapjuk az aktuális csajváltozatot is, amelyben Anne Hathaway és Rebel Wilson vadásznak balfácán férfiak pénzére, hogy aztán fellépjen a szokásos két dudás egy csárdában probléma.

A Pendragon-legenda kulisszatitkaihttp://www.life.hu/kult/20190514-szerb-antal-a-a-pendragonlegenda-kulisszatitkai-az-operett-szinhazbol.htmlAz Operettszínház egy furcsa, különös, misztikus világban megjelenő, izgalmas krimit mutatott be, a nézők elé idézve egy hátborzongató, kísérteties kastély díszletei közt, ahol a szereplők az örök élet titkát keresik. A Life.hu-nak kulisszatitkokat árultak el a szereplők a darabról és a felkészülésről. KultOrigo19 érdekesség, amit tudnod kell a Bosszúállók: Végjátékrólhttp://www.life.hu/kult/20190502-19-erdekesseg-a-bosszuallokrol.htmlMár most biztos, hogy filmtörténet íródik a szemünk előtt: a bő tíz éve és húsznál is több film óta épülő Marvel-mozis univerzum nagy fináléját hozó Bosszúállók: Végjáték fogadtatása minden várakozást felülmúl, és sorra dönti meg a rekordokat a magyarországi mozikban is. Összegyűjtöttünk egy nagy adag érdekességet erről a korszakos filmről, és természetesen spoilermentesek maradunk, hátha valaki még csak most indul a moziba megnézni. KultOrigo50 éves lett a világszép színésznő: 20 érdekesség Cate Blanchettrőlhttp://www.life.hu/kult/20190510-50-eves-cate-blanchett.htmlTudtad, hogy mit vitt haza A gyűrűk ura forgatásáról? Hogy ki a kedvenc színésznője? Hogy milyen Oscar-rekordokat tart? Hogy mikor játszott férfit? Mindezt és még sok mást most megtudhatsz Cate Blanchettről, aki ma ünnepli 50. születésnapját. KultOrigo23 érdekesség a 40 éves James McAvoy-rólhttp://www.life.hu/kult/20190417-40-eves-james-mcavoy.htmlTudtad, hogy cukrászként dolgozott, és pap akart lenni? Hogy kiket támogat a hollywoodi filmekkel keresett pénzéből? Hogy ki volt a lakótársa, és mire allergiás nagyon? Mindezt és még sok minden mást is megtudhatsz a 40 éves James McAvoy-ról! Kult--15 érdekesség, amit tudnod kell a Trónok harca utolsó évadárólhttp://www.life.hu/kult/20190415-15-erdekesseg-a-tronok-harca-utolso-evadarol.htmlElindult minden idők legnépszerűbb tévésorozatának utolsó évada, amit tűkön ülve vártak rajongók milliói világszerte, és amiről a következő hetekben mindenki beszélni fog. Össze is gyűjtöttünk a Trónok harca gigantikus fináléjáról egy nagy adag információt az olvasóink kedvéért. KultOrigo20 érdekesség az első Marvel-szuperhősfilmről, amelynek nő a főszereplőjehttp://www.life.hu/kult/20190401-noi-foszereplok-a-marvel-kapitany-szuperhos-filmekbol.htmlTudtad, hogy miért nőnapon volt a premierje? Hogy milyen gondokat okoztak a forgatásán a macskák? Mindezt és még sok minden mást is megtudhatsz a cikkünkből a Marvel Kapitányról! KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.