operettszinhaz2019 színház fesztivál húsvét programajánló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Programajánló.

Carousel – Liliom

Molnár Ferenc Lilioma, a vagány, de az élet dolgaiban nehezen eligazodó hintáslegény és a feltétel nélküli szerelemmel szerető kis cselédlány története a magyar drámairodalom egyik legmeghatóbb és legmegrendítőbb darabja. A zeneszerző Richard Rogers és a librettista Oscar Hammerstein 1945-ben írt musicalt a jólelkű, de meggondolatlan városligeti csibész életéről, haláláról és túlvilági kalandjairól. A Carousel több mint hetvenéves története során újra meg újra sikerrel hódította meg a világ nagy zenés színpadait; a Time magazin 1999-ben a huszadik század legjobb musicaljének választotta.


Időpont: 2019. áprilistól folyamatosan
Helyszín: Budapest, Budapesti Operettszínház

A Budapesti Operettszínház előadása Liliomról, a városligeti csibész életéről, haláláról és túlvilági kalandjairól Fotó: Facebook/Budapesti Operettszínház/ANDRAS-BIRO.COM

Húsvét Lillafüreden

Lesz nyuszisimogatás, tojáskeresés, kézműves foglalkozás, míg az idősebb korosztály tagjai a hagyományos húsvéti ízeket kóstolhatják meg, új köntösbe öltöztetve. A kalandpark meglepetéseként pedig mindennap más és más attrakciókat próbálhattok ki kedvezményes áron.

Időpont: 2019. április 19–22.
Helyszín: Miskolc, Lillafüredi Sport- és Kalandpark

Húsvéti kalandok várnak a Lillafüredi Sport- és Kalandparkban Forrás: Facebook/Lillafüredi Sport- és Kalandpark

Családi nyúlkergető

A húsvéti ünnepek alkalmából vidám programok: játékos vetélkedők, tojásdíszítés, nyuszitánc, tojásvadászat és még rengeteg más izgalmas program vár a látogatókra.

Időpont: 2019. április 20–21.
Helyszín: Zalakaros, Gyógyfürdő főépület

Vidám húsvéti programok várnak Zalakaroson Forrás: Facebook/Zalakaros - Élményfürdő Wellness

Locsolómentes nap a Monostori Erődben

Locsolómentes nap, avagy menekülj az erődbe a locsolók elől!

Időpont: 2019. április 22.
Helyszín: Komárom, Monostori Erőd

Bújj el a locsolók elől a Monostori Erődben! Forrás: Shutterstock

A gengszterlegenda tovább hódít

A rablópáros vérfagyasztó románcából készült Broadway-musical, a Bonnie & Clyde mára az egész világot letarolta. Tavalyi magyarországi ősbemutatója a Városmajori Szabadtéri Színpadon volt a Színház- és Filmművészeti Egyetem zenés színész osztályainak, valamint a filmrendező szakos hallgatók és tanáraik közreműködésével, Harangi Mária rendezésében. A tavalyi négy előadás kirobbanó sikere után a látványos, hangulatos, szórakoztató, egyben elgondolkodtató előadás a Margitszigeti nagyszínpadon debütál.

Időpont: 2019. június 29–30.
Helyszín: Budapest, Margitszigeti Szabadtéri Színpad

15 érdekesség, amit tudnod kell a Trónok harca utolsó évadárólhttp://www.life.hu/kult/20190415-15-erdekesseg-a-tronok-harca-utolso-evadarol.htmlElindult minden idők legnépszerűbb tévésorozatának utolsó évada, amit tűkön ülve vártak rajongók milliói világszerte, és amiről a következő hetekben mindenki beszélni fog. Össze is gyűjtöttünk a Trónok harca gigantikus fináléjáról egy nagy adag információt az olvasóink kedvéért. KultOrigoKritikánk a botrányos Michael Jackson-dokumentumfilmrőlhttp://www.life.hu/kult/20190401-kritika-a-botranyos-michael-jacksondokumentumfilmrol.htmlTalán soha még nem váltott ki akkora indulatokat dokumentumfilm, mint a Neverland elhagyása. Ez persze érthető is, hisz egy olyan világsztár legsötétebb titkainak leleplezését ígéri, akit mindenki ismer, és akiről mindenkinek megvan a véleménye. Megnéztük a filmet, hogy nekünk is meglegyen a véleményünk – a filmről. KultOrigo7 film olyan nőkről, akik nehéz körülmények között álltak ki az egyenjogúságérthttp://www.life.hu/kult/20190401-7-film-olyan-nokrol-akik-kialltak-az-egyenjogusagert.htmlMár játsszák a hazai mozik a Colette című filmet, ami Keira Knightley főszereplésével mutatja be a francia irodalom első híres írónőjének élettörténetét – akinek már azért is meg kellett küzdenie, hogy a saját nevén jelenhessenek meg a könyvei. Ebből az apropóból összegyűjtöttünk egy csokornyi olyan hősnőt az elmúlt évek filmjeiből, akiknek nehéz korszakokban vagy nehéz körülmények között kellett kiállniuk az alapvető jogaikért. Kult--Nem csak a vékonyak lehetnek mozisztárok: filmek túlsúlyos főszereplőnőkkelhttp://www.life.hu/kult/20190325-filmek-tulsulyos-foszereplonokkel.htmlMár játsszák a hazai mozikban a Dumplin' – Így kerek az élet című filmet, amelynek tinilány főhőse elhatározza, hogy benevez a helyi szépségversenyre – annak ellenére, hogy ez a terebélyes idomai miatt nem tűnik túl jó ötletnek. Ebből az apropóból összegyűjtöttük azokat az emlékezetes filmeket, amelyekben telt idomokkal rendelkező nők a főszereplők, és noha a filmtörténelmet áttekintve nem válogathattunk túl sok jelöltből, legalább az utóbbi években ez nem számít már annyira rendkívüli jelenségnek. KultOrigo20 érdekesség az 50 éves Javier Bardemrőlhttp://www.life.hu/kult/20190301-20-erdekesseg-az-50-eves-javier-bardem.htmlMa ünnepli félszázadik születésnapját napjaink legismertebb spanyol színésze, aki egy ideje már Hollywoodot is meghódította, és Penélope Cruz férjeként is a figyelem középpontjában áll. A jubileumi alkalomból egy nagy adag róla szóló érdekességgel köszöntjük.Kult--20 érdekesség a 65 éves John Travoltárólhttp://www.life.hu/kult/20190218-20-erdekesseg-a-65-eves-john-travolta.htmlMilyen kapcsolat fűzi a repüléshez? Milyen szerepeket örökölt tőle Tom Hanks? Hogy került a Ponyvaregénybe? Mindezt és még sok minden mást is elárulunk a ma 65 éves John Travoltáról, akit a születésnapján egy nagy adag róla szóló érdekességgel köszöntünk. KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.