Ünnepeljük egy szuper kvízzel a magyar költészet napját

költő József Attila vers Költészet Napja kvíz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
József Attila nevével minden általános és középiskolás diák találkozik. Április 11-én, a költő születésnapján arra vagyunk kíváncsiak, mennyire ismered a poéta életútját és műveit. Kvízünkből megtudhatod a választ. Tarts velünk!
„Mit gondolhatott a költő?” - Ilyen a versekhez való viszonyunkhttp://www.life.hu/csalad/20180410--mit-gondolhatott-a-kolto-a-gyermekek-es-felnottek-versekhez-valo-viszonya-kolteszet-napja.htmlMi jut eszedbe, ha azt mondom, hogy vers. Az unalmas irodalomórák? A „mit gondolhatott a költő" végeláthatatlan elemzése? Ha így van, az igen sajnálatos, mivel a versek apró irodalmi ékszerdobozok, melyeknek az olvasásával, szavalásával csak többé válhatunk. A gyerekek életébe is érdemes belecsempészni, és erre mi is adhatna megfelelőbb alkalmat, mint a magyar költészet napja. CsaládOrigo"informatikai" Varró Dániel, avagy verseskötet gyerekeknekhttp://www.life.hu/csalad/20180422-varro-daniel-es-az-informatikai-szakmak-ingyenes-verses-kotet-gyerekeknek.htmlHa ma megkérdeznénk egy kisgyereket, hogy mi akar lenni felnőttként, korántsem biztos, hogy a várt válaszokat kapnánk, mint a tűzoltó, autóversenyző, orvos, vagy épp tanár. A gyerekek első körben azon szakmák iránt kezdenek el érdeklődni, melyet van lehetőségük némiképp testközelből is megismerni, vagy amivel gyakran találkoznak. Itt az ideje tágítanod a látókörét! Mutatunk egy ingyen letölthető könyvet, mely egyszerre ismeretterjesztő olvasmány, színező füzet és Varró Dániel minimál verses kötete. CsaládOrigoA legszebb József Attila-idézetek - Április 11. a költészet napjahttp://www.life.hu/kult/20160410-aprilis-11-a-kolteszet-napja-a-legszebb-jozsef-attila-idezetekkel-unneplunk.html1964 óta április 11-én, a legendás költő születésnapján a verseké a főszerep, ekkor ünnepeljük ugyanis a költészet napját. Úgy gondoltuk, ez alkalomból stílszerűen József Attila soraival ünneplünk. KultOrigoÍgy még biztos nem hallottad József Attila versét!http://www.life.hu/kult/20151110-jozsef-attila-mama-cimu-verset-furcsa-forditasban-szavalta-el-dobrosi-laura.htmlIsmét divatba jött a versek világa és a szavalás, ám amit most művelt az HBO sztárja, az nagyon durva. Kult--Vers mindenkinek – Ilyen Kozsó elszavalvahttp://www.life.hu/kult/20150527-kozso-szomoru-szamuraj-elszavalva.htmlA Szomorú szamurájra mind buliztunk már legalább egyszer. Hallgassuk hát meg most egy egészen új értelmezésben.KultOrigoSzerelmi aktusáról írt verset Varga Viktorhttp://www.life.hu/kult/20140106-szerelmi-aktusarol-irt-verset-varga-viktor.htmlAz Édes élet sztárja barátnőjével, Cinthyával szexuális aktusait szedte rímbe, erotikus költői képekkel fűszerezve.Kult

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.