20 érdekesség az első Marvel-szuperhősfilmről, amelynek nő a főszereplője

szereplők film mozi Marvel Marvel Kapitány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tudtad, hogy miért nőnapon volt a premierje? Hogy milyen gondokat okoztak a forgatásán a macskák? Mindezt és még sok minden mást is megtudhatsz a cikkünkből a Marvel Kapitányról!

1. Ez az első film a Marvel-moziverzum immár több mint tíz éve és több mint húsz film óta épülő történetében, amelynek nő a főszereplője.

Ez az első film a Marvel-moziverzum történetében, amelynek nő a főszereplője Forrás: Marvel Studios

2. Sőt ez az első olyan film a sorozatban, amelynek a (társ)rendezője is nő: Anna Boden az állandó alkotótársával, Ryan Fleckkel közösen dirigálta a produkciót.

3. Ezek után autentikus megoldásnak tűnt, hogy a film premierjét a nemzetközi nőnapon tartották.

4. Ők ketten a függetlenfilmes szcénából érkeztek, és korábban sosem rendeztek hollywoodi szuperprodukciókat. A Fél Nelson vagy A szerencse forgandó című kiváló filmjeik azonban így is nemzetközi (el)ismertségre tettek szert.

5. A legelső, eredettörténetet elmesélő Amerika Kapitány-filmen kívül ez az egyetlen Marvel-film, amely a múltban játszódik. Egészen pontosan a kilencvenes években, amely eddig szintén érintetlen terület volt az újkori szuperhősfilmek számára.

Az Amerika Kapitány-filmen kívül ez az egyetlen Marvel-film, amely a múltban játszódik Forrás: Marvel Studios

6. Ez az első Marvel-film, amely a legendás képregénypápa, Stan Lee halála óta készült. A számos híres szuperhőskaraktert megteremtő Stan Lee rendszeresen felbukkant aprócska kameószerepekben a Marvel-filmekben, és ezúttal is tisztelegnek a filmben az emléke előtt.

7. A Marvel Studios vezetője, Kevin Feige szerint Marvel Kapitány a legerősebb az összes olyan szuperhősük közül, akiket eddig a filmvásznon láthattunk. Azaz össze tudna csomagolni minden Bosszúállót!

8. A film tervét már 2013 óta fejlesztették a stúdiónál, és 2016 óta az is biztos volt, hogy Brie Larsson lesz a főszereplő.

9. Az időközben Oscar-díjassá váló színésznő (A szoba) volt kezdettől fogva az első számú választás a szerepre.

Brie Larson A szoba című filmben nyújtott alakításáért kapott Oscar-díjat Forrás: Getty Images/Christopher Polk

10. A film nagy részében Marvel Kapitány egy párost alkot Nick Furyvel (Samuel L. Jackson). Az alkotók elmondása szerint ezzel a húzással tisztelegni akartak a kilencvenes évek híres haverfilmjei (Tango és Cash, Az utolsó cserkész, Halálos fegyver, Az élet mindig drága stb.) előtt is.

11. A filmben tanúi lehetünk annak, hogyan vált félszeművé a legendás Nick Fury.

12. Marvel Kapitány macskáját a forgatáson összesen négy profi színészcica „alakította".

13. A főszereplő Brie Larson viszont allergiás a macskákra, így a közös jeleneteikben vagy egy bábu helyettesítette a cicát, és/vagy számítógépes effektekkel oldották meg a dolgot.

A filmben szereplő macskát összesen négy profi színészcica „alakította" Forrás: Marvel Studios

14. A film forgatása kedvéért felépítettek egy üresen álló Los Angeles-i pláza belsejében egy komplett kilencvenes évekbeli bevásárlóközpontot. Annyira élethűre sikeredett, hogy igazi vevők is rendszeresen betévedtek vásárolni.

15. A film főszereplője, Brie Larson és a legjobb barátnőjét alakító Lashana Lynch a sztori szerint eredetileg vadászpilóták. Emiatt aztán a két színésznőt elvitték igazából is repülni az amerikai hadsereg F-16-osaival.

16. Brie Larson hónapokig tartó fizikai felkészülésen vett részt a szerep kedvéért. Minden héten öt napot és napi 4-5 órát edzett, bokszot, kick-boxot és jiu-jitsut tanult.

17. A film kedvéért Samuel L. Jacksont mintegy 20 évvel fiatalították meg a sminkesek és az utómunka-szakemberek.

Samuel L. Jacksont mintegy 20 évvel fiatalították meg a filmben Forrás: Marvel Studios

18. Az alakváltó főgonoszt, Talost játszó Ben Mendelsohn a hangjával is eljátszotta az átalakulását. Amikor az „eredeti", skrull testében látjuk a karaktert, akkor a színész a saját eredeti ausztrál akcentusával beszélt, amikor pedig Talos „emberi" formát öltött a filmben, akkor amerikaival.

19. Ahogyan azt már megszokhattuk a Marvel-filmektől, ezúttal is akad három kis bónuszjelenet a végefőcím alatt, amelyek kapcsolódási pontokat villantanak fel a többi filmjük sztorijaival.

20. Természetesen Marvel Kapitány látható lesz az április végén érkező, az egész eddigi Marvel moziverzumot összegző Bosszúállók: Végjátékban is.

17 érdekesség a 80 éves Terence Hillrőlhttp://www.life.hu/kult/20190329-erdekesseg-a-80-eves-terence-hillrol.htmlTudtad, hogy kinek a monogramját másolja a művészneve? Hogy milyen szörnyűséget élt át gyerekként? Hogy hány filmben szerepelt együtt Bud Spencerrel? Mindezeket, és még sok minden mást is megtudhatsz a ma nyolcvanéves Terence Hillről az őt köszöntő cikkünkből. KultOrigo20 éves a Mátrix: 20 érdekesség minden idők egyik leghíresebb kultfilmjérőlhttp://www.life.hu/kult/20190325-20-erdekesseg-minden-idok-egyik-leghiresebb-kultfilmjerol.htmlKét évtizeddel ezelőtt, 1999. március 24-én tartották Los Angelesben a Mátrix díszbemutatóját, és noha már akkor is sejteni lehetett, hogy valami különleges született, azt még senki nem tudhatta, milyen óriási sikert fog elérni a film, és mekkora hatást gyakorol a mozi fejlődésére és a nézők generációira. A jeles alkalomból most összegyűjtöttünk egy nagy adag kevésbé ismert Mátrix-érdekességet. KultOrigoNem csak a vékonyak lehetnek mozisztárok: filmek túlsúlyos főszereplőnőkkelhttp://www.life.hu/kult/20190325-filmek-tulsulyos-foszereplonokkel.htmlMár játsszák a hazai mozikban a Dumplin' – Így kerek az élet című filmet, amelynek tinilány főhőse elhatározza, hogy benevez a helyi szépségversenyre – annak ellenére, hogy ez a terebélyes idomai miatt nem tűnik túl jó ötletnek. Ebből az apropóból összegyűjtöttük azokat az emlékezetes filmeket, amelyekben telt idomokkal rendelkező nők a főszereplők, és noha a filmtörténelmet áttekintve nem válogathattunk túl sok jelöltből, legalább az utóbbi években ez nem számít már annyira rendkívüli jelenségnek. KultOrigo5 film és sorozat, amelyet vétek lenne kihagynod márciusbanhttp://www.life.hu/kult/20190318-5-film-es-sorozat-amit-vetek-kihagynod-marciusban.htmlRovatunkban minden hónapban összegyűjtjük azokat a mozis és televíziós bemutatókat, amelyek a legfontosabb eseménynek számítanak, és amelyeket olvasóinknak szerintünk érdemes lesz megtekinteniük az adott időszakban. Jöjjenek hát március ajánlott filmjei és sorozatai! KultOrigo20 érdekesség az 50 éves Javier Bardemrőlhttp://www.life.hu/kult/20190301-20-erdekesseg-az-50-eves-javier-bardem.htmlMa ünnepli félszázadik születésnapját napjaink legismertebb spanyol színésze, aki egy ideje már Hollywoodot is meghódította, és Penélope Cruz férjeként is a figyelem középpontjában áll. A jubileumi alkalomból egy nagy adag róla szóló érdekességgel köszöntjük.Kult--4 film, amit vétek lenne kihagynod februárbanhttp://www.life.hu/kult/20190218-5-film-es-sorozat-amit-kar-lenne-kihagynod-februarban.htmlRovatunkban minden hónapban összegyűjtjük azokat a mozis és televíziós bemutatókat, amelyek a legfontosabb eseménynek számítanak, és amelyeket szerintünk érdemes lesz megtekinteni olvasóinknak az adott időszakban. Jöjjenek hát február ajánlott filmjei és sorozatai! KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.