Elhunyt Scott Walker zenész: 76 éves volt

Forrás: 4AD -
halál Scott Walker zenész
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
76 évesen távozott az élők sorából Scott Walker, aki nagy hatással volt rengeteg zenészre. 

Scott Walker a 20. század leginnovatívabb zeneszerzője volt, zsenialitásával az elmúlt években emberek ezreinek életét gazdagította. A zenész 76 évesen távozott az élők sorából, a szomorú hírt korábbi kiadója, a 4AD jelentette be. A halálának okát egyelőre nem közölték.

Scott Walker 76 évesen távozott az élők sorából Forrás: 4AD

A zenész pályája elején a Walker Brothers együttes tagja volt, majd szólópályafutásba kezdett. Később fordult a zenei kísérletezés felé, de filmzenéket is írt, például a Vox Lux főcímdalát is ő szerezte. Zenéje nagy alakokra volt hatással: David Bowie-nak, Leonard Cohennek, de a Radioheadnek is adott ihletet – írja a The Guardian.

Julia Roberts így vélekedik a Micsoda nő! című filmrőlhttp://www.life.hu/kult/20190324-julia-roberts-igy-velekedik-a-micsoda-no-cimu-filmrol-richard-gererel.htmlJulia Roberts egyáltalán nem biztos benne, hogy a Micsoda nő! ma sikeres lenne. A színésznő a The Guardiannek adott interjújában úgy fogalmazott, hogy egy örömlány és egy sikeres üzletember szerelmi története a mai világban már nem működne úgy, ahogy az tarolt 1990-ben. KultOrigoKatalin és Meghan hercegné sem használják ezeket a szavakat a királyi családbanhttp://www.life.hu/kult/20190322-katalin-es-meghan-hercegne-sem-hasznaljak-ezeket-a-szavakat-a-kiralyi-csaladban.htmlSzigorú protokoll szerint éli mindennapjait a királyi család. Nemcsak az öltözködést köti a szabályrendszer, de bizonyos szavakat is tilos kimondaniuk. Kult--Eltemették Koós Jánost: özvegye, Dékány Sarolta összeomlotthttp://www.life.hu/kult/20190321-eltemettek-koos-janost-ozvegye-dekany-sarolta-osszeomlott.htmlSzerda délután hatalmas tömeg előtt vettek búcsút a 81 éves korában elhunyt Koós Jánostól. Felesége, Dékány Sarolta összeomlott a szertartás alatt, sokan aggódnak érte. KultFotó: Szabó Gábor - OrigoProgramajánló: március végétől április elejéighttp://www.life.hu/kult/20190320-programajanlo-marcius-vegere-aprilis-elejere.htmlVégre itt a tavasz, használd ki a jó időt, és töltsd a hétvégét a szabadban. Azért az estékről sem feledkezünk meg, csak válassz kedvedre a jobbnál jobb programlehetőségek közül. KultOrigoJobb ember leszek! mozgalom: ünnepeld te is a boldogság világnapját!http://www.life.hu/kult/20190320-jobb-ember-leszek-mozgalom-unnepeld-te-is-a-boldogsag-vilagnapjat.htmlEgy finom ebéd, egy új ruhadarab, egy régen vágyott könyv beszerzése – számos dolog boldoggá tehet bennünket. Ám sokszor nem is az szerzi a legnagyobb örömet, ha magunknak adunk valamit. 2012 óta március 20. a boldogság világnapja. Ezen a napon gondoljunk másokra is, tegyük boldoggá a közelünkben élőket. A Life.hu Jobb ember leszek! mozgalmának márciusi kihívásában is a segítségnyújtásra szeretnénk felhívni a figyelmet. Ünnepeld te is a boldogság világnapját! KultOrigoKoós Jánost művészbarátai mellett helyezhetik örök nyugalomrahttp://www.life.hu/kult/20190318-koos-janost-muveszbaratai-mellett-helyezhetik-orok-nyugalomra.htmlMárcius 20-án helyezik örök nyugalomra a tragikus hirtelenséggel elhunyt Koós Jánost. Az énekes művészbarátai mellett nyugodhat. Szentes Andrea Koós és Hofi Géza legendás barátságáról mesélt. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.