Katalin és Meghan hercegné sem használják ezeket a szavakat a királyi családban

Forrás: WireImage/2018 Karwai Tang/Karwai Tang -
kommunikáció királyi család beszéd Meghan Markle Meghan hercegné szavak Katalin hercegné
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szigorú protokoll szerint éli mindennapjait a királyi család. Nemcsak az öltözködést köti a szabályrendszer, de bizonyos szavakat is tilos kimondaniuk. 

A brit királyi család szabályrendszerébe beletanulni nem lehet egyszerű. A protokoll nemcsak az étkezést vagy épp az öltözködést szabályozza, hanem a kommunikációt is. A Daily Star tudomást szerzett néhány szóról, amelyet még Katalin és Meghan hercegnék sem használhatnak. Korábban már mi is cikkeztünk arról, milyen szigorú szabályoknak kell megfelelniük a királyi család tagjainak. Erről itt olvashatsz bővebben.

1. Parfüm

Ha valakinek tetszik az illata, soha nem a parfümöt kell megdicsérni, amit visel, hanem az illatát. A helyes kifejezés tehát: "Tetszik az illatod."

2. Pardon

Ha nem hallottuk, hogy egy fogadás vagy kerti parti forgatagában mit mondott a mellettünk álló, nem úgy kérdezünk vissza: "Pardon?" A királyi család tagjai azt mondják: "Mi?". Esetleg: "Bocsánat, mi?"

Bizony, bizony, vannak tiltott szavak Forrás: WireImage/2018 Karwai Tang/Karwai Tang

3. Toalett

Bár a toalett kifejezés kifinomultabbnak hathat, ha valaki a mellékhelyiséget keresi, ám a toalett szó francia eredetű, így a királyi családban a vécé vagy mosdó a preferált kifejezés.

4. Édesség

A királyi családban nem használják az édesség vagy a desszert szavakat. Az édességekre az összefoglaló "pudding" nevet használják.

Eltemették Koós Jánost: özvegye, Dékány Sarolta összeomlotthttp://www.life.hu/kult/20190321-eltemettek-koos-janost-ozvegye-dekany-sarolta-osszeomlott.htmlSzerda délután hatalmas tömeg előtt vettek búcsút a 81 éves korában elhunyt Koós Jánostól. Felesége, Dékány Sarolta összeomlott a szertartás alatt, sokan aggódnak érte. KultFotó: Szabó Gábor - OrigoProgramajánló: március végétől április elejéighttp://www.life.hu/kult/20190320-programajanlo-marcius-vegere-aprilis-elejere.htmlVégre itt a tavasz, használd ki a jó időt, és töltsd a hétvégét a szabadban. Azért az estékről sem feledkezünk meg, csak válassz kedvedre a jobbnál jobb programlehetőségek közül. KultOrigoJobb ember leszek! mozgalom: ünnepeld te is a boldogság világnapját!http://www.life.hu/kult/20190320-jobb-ember-leszek-mozgalom-unnepeld-te-is-a-boldogsag-vilagnapjat.htmlEgy finom ebéd, egy új ruhadarab, egy régen vágyott könyv beszerzése – számos dolog boldoggá tehet bennünket. Ám sokszor nem is az szerzi a legnagyobb örömet, ha magunknak adunk valamit. 2012 óta március 20. a boldogság világnapja. Ezen a napon gondoljunk másokra is, tegyük boldoggá a közelünkben élőket. A Life.hu Jobb ember leszek! mozgalmának márciusi kihívásában is a segítségnyújtásra szeretnénk felhívni a figyelmet. Ünnepeld te is a boldogság világnapját! KultOrigoByeAlex saját tehetségkutatót indít rappereknekhttp://www.life.hu/kult/20190319-byealex-sajat-tehetsegkutatot-indit-rappereknek.htmlAz X-Faktorban már belekóstolt a mentoréletbe ByeAlex, aki most saját tehetségkutatót indít. Úgy döntött, önköltségen fedezi fel a jövő ifjú rappereit. KultFotó: Polyák Attila - Origo5 film és sorozat, amelyet vétek lenne kihagynod márciusbanhttp://www.life.hu/kult/20190318-5-film-es-sorozat-amit-vetek-kihagynod-marciusban.htmlRovatunkban minden hónapban összegyűjtjük azokat a mozis és televíziós bemutatókat, amelyek a legfontosabb eseménynek számítanak, és amelyeket olvasóinknak szerintünk érdemes lesz megtekinteniük az adott időszakban. Jöjjenek hát március ajánlott filmjei és sorozatai! KultOrigoKoós Jánost művészbarátai mellett helyezhetik örök nyugalomrahttp://www.life.hu/kult/20190318-koos-janost-muveszbaratai-mellett-helyezhetik-orok-nyugalomra.htmlMárcius 20-án helyezik örök nyugalomra a tragikus hirtelenséggel elhunyt Koós Jánost. Az énekes művészbarátai mellett nyugodhat. Szentes Andrea Koós és Hofi Géza legendás barátságáról mesélt. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.