A Dal 2019: plágiumvád érte az egyik döntős dalt, még nem állt össze a végleges mezőny

Forrás: A Dal / Instagram -
A Dal 2019 plágiumvád
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Pápai Joci Az én apám című dala, amelyet édesapja ihletett, 45 pontot kapott a zsűritől és a nézőktől. Szintén bekerült a fináléba 43 ponttal Szekér Gergő, aki népzenei motívumokkal tűzdelt hiphopos dalát, a Madár, repülj!-t adta elő, valamint Nagy Bogi, aki a felnőtté válásról szóló Holnapot énekelte, és produkciójára 42 pontot kapott.

A négy zsűritag zenész, előadó – Vincze Lilla, Both Miklós, Mező Misi és Nagy Feró – mellett az ötödik zsűritag a közönség volt. A nézők a produkciók elhangzása alatt 1-től 10-ig pontozhattak SMS-ben, ezeket összesítették, átlagolták és hozzáadták a négy zsűritag pontjaihoz, így jutott tovább három dal. A negyedik továbbjutó a nézők szavazataival a Fatal Error és a Kulcs című dal lett, így ez a formáció is folytathatja a versenyt.

A zsűri tagjai Forrás: A Dal / Instagram

A döntő végleges mezőnye még nincs meg, mivel a fináléba jutott dalok közül az egyiket plágiumvád érte. A szervezők számára a verseny tisztasága a legfontosabb, az esetet elkezdték kivizsgálni, de a hivatalos szakvélemény nem érkezett meg az adás végéig. Ha beigazolódik a gyanú, akkor az – egyelőre meg nem nevezett – érintettet kizárják, helyére az elődöntőkből a döntő mezőnyébe be nem jutott, de a zsűri és a nézők által összesítve a legtöbb pontot kapott versenyző lép.

Jövő szombaton kiderül, hogy ki lesz az a nyolc versenyző, aki a döntőben színpadra léphet.

Szombaton átadták A Dal 2019 Legjobb Dalszöveg Írója díjat, amelyet a szakmai zsűri Szepesi Mátyásnak ítélt oda a Százszor visszajátszott című dalért. A számot a versenyben a Konyha együttes adta elő.

A Dal 2019 – Az Acoustic Planet nyerte az első elődöntőthttp://www.life.hu/kult/20190210-a-dal-2019-az-acoustic-planet-nyerte-az-elso-elodontot.htmlAz Acoustic Planet nyerte A Dal 2019 első elődöntőjét szombaton. A zsűri döntésével még Petruska és Vavra Bence, a tévénézők szavazataival a The Middletonz jutott tovább a döntőbe a Duna Televízióban és a Duna World csatornán sugárzott show-műsorban. KultOrigoVasárnap éjjel adják át a Grammy-díjakat http://www.life.hu/kult/20190210-vasarnap-ejjel-adjak-at-a-grammydijakat-a-los-angelesi-ceremonia-hazigazdaja-alicia-keys-lesz.htmlHatvanegyedik alkalommal adják át közép-európai idő szerint vasárnap éjjel az amerikai zeneipar legjelentősebb elismeréseit, a Grammy-díjakat. A Los Angeles-i ceremónia házigazdája Alicia Keys lesz, fellép mások mellett Camila Cabello és Ricky Martin, Lady Gaga, a Red Hot Chili Peppers és Jennifer Lopez. Kult--Lopják a szivarokat Andy Vajna sírjárólhttp://www.life.hu/kult/20190202-lopjak-a-szivarokat-andy-vajna-sirjarol-a-temetes-utan.htmlAlig helyezték végső nyugalomra Andy Vajnát, a temetői szarkák máris fosztogatják a sírját. A szerettei és barátai által vásárolt értékes szivarokat lopták el róla. KultOrigoHatalmas döntést hozott évekkel ezelőtt Makranczi Zalánhttp://www.life.hu/kult/20190126-hatalmas-dontest-hozott-evekkel-ezelott-makranczi-zalan-szinesz-szinetar-dora-ferje.htmlMakranczi Zalán évekkel ezelőtt döntött úgy, hogy otthagyja az állandó megélhetést jelentő társulati életformát, és csak egy-egy produkcióra szerződik. KultOrigoElhunyt Mary Oliver Pulitzer-díjas költőnőhttp://www.life.hu/kult/20190120-elhunyt-mary-oliver-pulitzerdijas-koltono-rakos-volt.html83 éves korában elhunyt Mary Oliver Pulitzer-díjas költőnő. Kult--Elhunyt Windsor Davies, a britek egyik kedvenc komikuslegendájahttp://www.life.hu/kult/20190120-elhunyt-windsor-davies-szinesz-a-britek-egyik-kedvenc-komikuslegendaja.htmlA 88 éves brit színész, Windsor Davies csak pár hónappal élte túl feleségét, aki tavaly szeptemberben halt meg. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.