Megtartották Tóth Luca rövidfilmjének, a Lidérc úrnak a világpremierjét

Fotó: Tóth Ridovics Máté -
Berlinale Tóth Luca Lidérc úr rövidfilm
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nagy sikerrel megtartották Tóth Luca Lidérc úr című animációs rövidfilmjének világpremierjét kedden késő este a 69. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon.

Megtartották Tóth Luca rövidfilmjének, a Lidérc úrnak a világpremierjét a 69. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon, ráadásul óriási sikerrel. A 19 perces, párbeszéd nélküli alkotás fő témái a feltétel nélküli, egyoldalú szerelem, a csalódás, a hiúság és a szexualitás. Lidérc úr egy apró férfi, aki egy fiatalember testéből, a bordái közül bújik ki, és elrejtőzik a lakásában, hogy minden mozdulatát követhesse, amikor otthon van.

Megtartották Tóth Luca Lidérc úr című alkotásának világpremierjét Fotó: Tóth Ridovics Máté

A Berlinale rövidfilmes programjában 17 országból 26 filmet mutatnak be. A legjobb alkotásnak járó Arany Medvéért, a zsűri díjáért, egy Ezüst Medvéért és a fesztivál egyik fő támogatójáról, az Audi német autógyárról elnevezett, 20 ezer euróval járó rövidfilmes díjért (Audi Short Film Award) 24 munka versenyez, 2 filmet versenyen kívül vetítenek. A rövidfilmes programba 4000-nél több művel pályáztak.

A Lidérc úr mellett bejutott egy másik magyar animáció is, Buda Flóra Anna Entropia című alkotása,

amelynek hétfőn tartották a világpremierjét, ugyancsak hatalmas sikerrel. Mindkét magyar animáció versenyben van a fesztivál egy másik hivatalos elismeréséért, a hagyományos nemi identitásoktól eltérő szexuális önazonosságok témájával foglalkozó filmek közül a legjobbaknak járó Teddy-díjért, a rövidfilmes kategóriában – írja az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.