Felfüggesztették a Bohém rapszódia rendezőjének Bafta-jelölését

Bryan Singer Bohém rapszódia (film) BAFTA Freddie Mercury botrány zaklatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Bohém rapszódia rendezője elleni zaklatási vádak miatt a brit filmakadémia felfüggesztette Bryan Singer jelölését, ám a film továbbra is a kiemelkedő brit alkotások mezőnyében szerepel – írta a BBC hírportálja a szervezet közleménye alapján.

A Queen együttes énekese, Freddie Mercury életéről szóló Bohém rapszódia összesen hét jelölést kapott, hat kategóriában még esélyes a díjakra, melyeket a hétvégén adnak át.

A vádak a The Atlantic című magazin egy cikkében jelentek meg, négy férfit idéznek a lapban, akik „nyilvánosan még nem szólaltak meg”. Az 53 éves rendező tagadta a zaklatással kapcsolatos vádakat.
Singert három héttel a Queen-film befejezése előtt menesztették, mert megbízhatatlan magatartást tanúsított a forgatáson, neve azonban a stáblistán maradt.

A Bohém rapszódia rendezőjének Bafta-jelölését felfüggesztették Forrás: Collection Christophel/© GK Films / New Regency Pictures / Queen Films Ltd/Gk Films / New Regency Pictures

A Bafta szerdai közleményében azt írta, az amerikai rendező állítólagos tettei „teljesen elfogadhatatlanok és összeférhetetlenek” az akadémia értékeivel. Figyelembe veszik, hogy a rendező tagadja a vádakat, ám a felfüggesztés érvényben marad, amíg nem tudni, mi lesz a cikkben tárgyalt ügyek kimenetele – írja az MTI a BBC cikke nyomán.

Singer többek között az X-Men – A kívülállók és a Superman visszatér című filmeket rendezte, a Bohém rapszódia öt kategóriában esélyes az Oscarra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.