A Dal 2019 - Szombaton este lesz a harmadik válogató műsor

Forrás: A Dal / Instagram -
A Dal 2019
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ma este rendezik A Dal 2019 harmadik válogatóját: a Duna Televízióban és a Duna World csatornán 19 óra 30 perctől látható show-műsorból hatan jutnak tovább az elődöntőbe.

Dal 2019 élő adásába jutott harminc dal előadói közül a szombati harmadik adásban is tíz produkció lép színpadra. Közöttük lesz Kyra (dalának címe: Maradj Még), a Leander Kills (Hazavágyom,), a Mocsok 1 Kölykök (Egyszer), a Monyo Project (Run Baby Run), Nagy Bogi (Holnap), Pápai Joci (Az én apám), Petruska (Help Me Out of Here), a Ruby Harlem (Forró), a Salvus (Barát) és a USNK (Posztolj). A Dal harmadik válogatójának vendége Balázs Fecó és zenekara lesz.

A dalválasztó show zsűrijében Both Miklós Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett, Fonogram- és Budai-díjas zeneszerző, népzenegyűjtő; Vincze Lilla előadó, dalszerző, zenepedagógus, a Napoleon Boulevard EMeRTon-díjas énekesnője; Mező Misi, a Magna Cum Laude énekes-gitárosa és Nagy Feró énekes, szövegíró, a Beatrice frontembere szerepel.

Forrás: A Dal / Instagram


A verseny ötödik zsűritagja idén is a közönség, amely pontozhatja a dalokat, és szavazhat kedvencére SMS-ben. Az érdeklődők A Dal 2019 honlapján (www.adal.hu), valamint Facebook-, Instagram- és YouTube-oldalán már az adások előtt megismerkedhetnek az indulókkal. Az oldalakon extra tartalmak, videók és cikkek is elérhetőek a műsorról. A Dal műsora után közvetlenül, szombaton 21 óra 40 perctől A Dal Kulissza következik, amelyben az előadók és a zsűri is részletekkel szolgál a produkciókról. A Kulissza műsorvezetője Forró Bence és Lola lesz.

A Dal 2019-be harminc produkció jutott be. Az első három válogatóból hatan-hatan, összesen tizennyolcan kerülnek a két elődöntőbe, amelyeket február 9-én és 16-án tartanak. A február 23-i döntőbe nyolc versenyző jut be. Szombatonként 19 óra 30 perctől a két műsorvezetővel, Dallos Bogival és Fehérvári Gábor Alfréddel, Freddie-vel kereshetik a Duna Televízió és a Duna World nézői Magyarország legjobb dalát.

Lopják a szivarokat Andy Vajna sírjárólhttp://www.life.hu/kult/20190202-lopjak-a-szivarokat-andy-vajna-sirjarol-a-temetes-utan.htmlAlig helyezték végső nyugalomra Andy Vajnát, a temetői szarkák máris fosztogatják a sírját. A szerettei és barátai által vásárolt értékes szivarokat lopták el róla. KultOrigoA Fatal Error Kulcs című dala nyerte A Dal 2019 második válogatójáthttp://www.life.hu/kult/20190127-a-fatal-error-kulcs-dala-nyerte-a-dal-2019-masodik-valogatojat.htmlSzombaton este tartották A Dal második válogatóját. Hatan csatlakozhattak a továbbjutókhoz, négyen búcsúztak. KultOrigoElhunyt Michel Legrand, a Cherbourg-i esernyők zeneszerzőjehttp://www.life.hu/kult/20190126-elhunyt-michel-legrand-a-cherbourgi-esernyok-zeneszerzoje.htmlElhunyt Michel Legrand, a Cherbourgi esernyők és A rochefort-i hölgyek című zenés filmek zeneszerzője. Nyolcvanhat éves korában, szombatra virradóra érte a halál Párizsban - közölte szombaton a szóvivője. KultOrigoDobó Kata Andy Vajnáról mesélt: "Olyan űrt hagyott maga után, amit nem lehet betölteni"http://www.life.hu/kult/20190126-dobo-kata-andy-vajnarol-meselt-olyan-urt-hagyott-maga-utan-amit-nem-lehet-betolteni.htmlDobó Kata és Andy Vajna sokáig egy párt alkottak, 12 éve szakítottak, ám baráti kapcsolatot ápoltak egymással. A színésznő az ATV kamerái előtt beszélt a producerről. KultOrigoElhunyt Windsor Davies, a britek egyik kedvenc komikuslegendájahttp://www.life.hu/kult/20190120-elhunyt-windsor-davies-szinesz-a-britek-egyik-kedvenc-komikuslegendaja.htmlA 88 éves brit színész, Windsor Davies csak pár hónappal élte túl feleségét, aki tavaly szeptemberben halt meg. Kult--Pély Barna: „Nem érdemes olyan harcokat vívnod, amelyeket nem nyerhetsz meg"http://www.life.hu/kult/20190118-pely-barna-interju-uj-lemezrol-blue-hearth-maganeletrol-galambos-dorina.htmlPély Barna már közel 20 éve a magyar könnyűzenei élet egyik sokszínű és meghatározó alakja. Számtalan fellépése van Magyarországon, de külföldre is gyakran hívják fesztiválra vagy akár önálló fellépőként is. Januárban jelent meg a legújabb nagylemeze Blue Heart címmel. Barnával az albumról, tehetségkutatásról és magánéletről is beszélgettünk. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.