Csukás István közölte: újra képernyőre kerül Süsü, a sárkány

Forrás: MTI/Kollányi Péter -
bábfilm Csukás István Süsü, a sárkány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Generációk nőttek fel Süsü, a sárkány meséjén. Csukás István mesealakjának Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze adta a hangját. A színészt sokan csak Süsü bácsinak szólítják. A kedves kis egyfejű most visszatér a képernyőre, erről az író árult el részleteket. 

„Sokáig gondolkodtunk, de végül megszületett az ötlet, hogy Süsüt a mai kor gyermekei is megismerjék, miközben a korábbi generációknak is örömet szerzünk” – kezdte a Borsnak Csukás István, a Nemzet Művésze. Generációk nőttek fel Süsü, a sárkány meséjén, akinek Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze kölcsönözte a hangját. Sokan még ma is Süsü bácsinak szólítják.

Süsü, a sárkány újra képernyőre kerül új részekkel Forrás: MTI/Kollányi Péter

„Annyit elárulhatok, hogy az epizódok vázlata kész, a költségvetés összeállt, talán év végére kész is lehetnek az epizódok. Ugyanúgy bábtechnikával dolgozunk. Az első részben Süsü ellátogat az emberek földjére, a másodikban összeházasodik és megszületik a gyermeke, Süsüke, aki a harmadik epizódban a sárkányok és emberek földje után az űrbe is ellátogat” – tudatta a lappal Csukás István, aki csak Bodrogi Gyulával tudja elképzelni a folytatást.

A 84 éves színművész a Borstól tudta meg a hírt. Rendkívül boldog volt. „Nagyon tetszik az ötlet, ha ugyanabban a szellemiségben készítjük, mint a korábbi részeket, nem szabad ezt is digitalizálni. Ha ezt tartják, szívesen vennék részt a munkában” – mondta Bodrogi Gyula.

Elhunyt Maxine Brown Russel, a The Browns együttes tagjahttp://www.life.hu/kult/20190122-elhunyt-maxine-brown-russel-a-the-browns-egyuttes-tagja.html87 éves korában elhunyt Maxine Brown Russel, a The Browns együttes tagja. Családja köráben érte a halál. Kult--Ezek Andy Vajna kasszasikert hozó filmjeihttp://www.life.hu/kult/20190121-ezek-andy-vajna-kasszasikert-hozo-filmjei.htmlAndy Vajna életének 75. évében hunyt el hosszú betegség után, életműve azonban örökké megmarad. Valóra váltotta az amerikai álmot, sikeres filmproducer lett, és pályája alatt összesen 42 filmben végzett produceri munkát. Ezek közül az öt legsikeresebbet soroljuk fel, ezek mára kultikus alkotások lettek. Kult--Elhunyt Mary Oliver Pulitzer-díjas költőnőhttp://www.life.hu/kult/20190120-elhunyt-mary-oliver-pulitzerdijas-koltono-rakos-volt.html83 éves korában elhunyt Mary Oliver Pulitzer-díjas költőnő. Kult--Ez volt Andy Vajna utolsó tévés szereplése: a sikeres filmezésről, a magyar sikerekről beszélthttp://www.life.hu/kult/20190120-ez-volt-andy-vajna-utolso-teves-szereplese-a-sikeres-filmezesrol-a-magyar-sikerekrol-beszelt.htmlAndy Vajna legutolsó televíziós interjúját a Jakupcsek Plusz című műsornak adta ősszel. Kult--Elhunyt Andy Vajnahttp://www.life.hu/kult/20190120-elhunyt-andy-vajna-producer.htmlÉletének 75. évében, hosszú betegség után budapesti otthonában elhunyt Andy Vajna, a magyar és a nemzetközi filmipar meghatározó alakja, filmproducer, a nemzeti filmipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos – közölte a Magyar Nemzeti Filmalap vasárnap az MTI-vel. Kult--Pély Barna: „Nem érdemes olyan harcokat vívnod, amelyeket nem nyerhetsz meg"http://www.life.hu/kult/20190118-pely-barna-interju-uj-lemezrol-blue-hearth-maganeletrol-galambos-dorina.htmlPély Barna már közel 20 éve a magyar könnyűzenei élet egyik sokszínű és meghatározó alakja. Számtalan fellépése van Magyarországon, de külföldre is gyakran hívják fesztiválra vagy akár önálló fellépőként is. Januárban jelent meg a legújabb nagylemeze Blue Heart címmel. Barnával az albumról, tehetségkutatásról és magánéletről is beszélgettünk. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.