mng2018 fesztivál kiállítás márton nap liba program programajánló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Dzsessz, isteni libafalatok és lenyűgöző kiállítás – ez vár rád novemberben, ha te is úgy akarod.

Szegedi Jazz Napok

Az idei program fókuszában az európai dzsesszművészet áll, amelynek keretében a skandináv dzsessz ikonikus alakja, Arild Andersen látogat Szegedre, akinek öt évtizedes pályafutása összefonódott az ECM kiadó sikereivel. Nagy várakozás előzi meg az egyik legnépszerűbb brit dzsesszegyüttes, a Get the blessing érkezését. A szupersztár Radiohead tagjait felvonultató zenekarnak szintén ez lesz a magyarországi premierje. Ugyanez mondható el a jónevű és extravagáns lengyel–svájci–osztrák Hang Em High együttesről, amely jelenleg az európai fesztiválszíntér egyik legnépszerűbb résztvevője. Fellépésük a fesztivál egyik meglepetésének ígérkezik.

Időpont: 2018. november 9–10.
Helyszín: Szeged, Ifjúsági ház

Nagy várakozás előzi meg a népszerű brit dzsesszegyüttes, a Get the blessing érkezését Forrás: Facebook/Get the blessing

Szent Márton-napi vigasság Hollókőn

A Szent Márton Napi Vigasság ismét elhozza Hollókőre a falu védőszentjének és vendégségének ünnepét, szokásait. A rendezvény 11 órakor ünnepélyes megnyitóval kezdődő programjai Szent Márton legendájából mutatnak be életképeket. Az ide látogatók a hollókőiek vendégei lesznek finom, meleg teára, forralt borra és zsíros kenyérre. Hollókő piacán libából készült finomságok, házi sütemények, lekvárok és kézimunkák vására lesz, de a vásáron találkozhatunk Ludas Matyival és Döbrögi urasággal is. Középkori és libás játékok biztosítják a felhőtlen jókedvet, de idén is versenybe szállhatnak a belevaló legények a Hollókő Főgúnárja címért.

Időpont: 2018. november 10.
Helyszín: Hollókő, Ófalu

A vásáron találkozhatunk Ludas Matyival és Döbrögi urasággal is Forrás: holloko.hu/Motion Photography

BabaMama Expo

Babakocsi-kalandpark, pelenkatorta-bemutató és idén először Apuka stand is várja az érdeklődőket. Az ország legnagyobb várandósoknak és kisbabás szülőknek szóló rendezvényén minden kérdésre szakértői választ kaphatunk, és közben a nagytesó sem fog unatkozni. Megnézhetjük és kipróbálhatjuk a legfrissebb babaápolással és -gondozással kapcsolatos innovációkat, de lesz 4D-s ultrahang és profi babafotózás is.

Időpont: 2018. november 16–18.
Helyszín: Budapest, Budapest Aréna

Babakocsi-kalandpark, pelenkatorta-bemutató és idén először Apuka stand is várja az érdeklődőket Forrás: Facebook/BabaMama Expo

Berekfürdői Tepertő és Pörc Fesztivál

Hetedik alkalommal várja a látogatókat a berekfürdői Tepertő Fesztivál. Reggel nyolc órakor kezdődik a sütés-főzés. A tepertős ételek versenye mellett szórakoztató színpadi produkciók és kirakodóvásár színesíti a programot. Egész napos gasztronómiai bemutató, szalonnasütés és -kóstolás, forralt bor, tea, kézműves vásár, színpadi produkciók várnak a látogatókra.

Időpont: 2018. november 17.
Helyszín: Berekfürdő, Berek tér

Hetedik alkalommal várja a látogatókat a berekfürdői Tepertő Fesztivál Forrás: Shutterstock

Kiállítás: Bacon, Freud és a Londoni Iskola festészete

A kiállítás a Londoni Iskola olyan kulcsfontosságú alkotóira összpontosít, mint Francis Bacon, Lucian Freud, Frank Auerbach és Leon Kossoff, kitekint azonban a tendencia előzményeire és a kortárs brit festészetre gyakorolt hatására is: bemutatja a brit figurális festészet a 20. század elejétől napjainkig ívelő történetének egyik legfontosabb szálát. A tárlatra jelentős festményeket kölcsönöznek európai és tengerentúli magángyűjtők és közgyűjtemények, és számos mű érkezik a londoni Tate Britain gyűjteményéből is.

Időpont: 2019. január 13-ig
Helyszín: Budapest, Magyar Nemzeti Galéria

A kiállítás a Londoni Iskola kulcsfontosságú alkotóira összpontosít Forrás: AFP/Jim Watson
Richter Anna-gyilkosság: Elvágták a kislány torkát a Czuczor utcábanhttp://www.life.hu/kult/20181018-richter-annagyilkossag.html1913. február 17-én meggyilkoltak egy gyereket a mai Fővám térhez közel. A gyilkos elvágta a nyakát és kirabolta a lakást. Amikor kiderült ki tette, a tömeg puszta kézzel akart végezni vele, de a nyomozók megmentették a lincselőktől és bíróság elé állították. Mindenki arra számított, hogy felakasztják. A 100 évvel ezelőtti hírekben olvasható kiemelt ügy, a Richter Anna-gyilkosság az egész országot megrázta. KultOrigoVan recept a testi elhidegülés visszafordítására?http://www.life.hu/kult/20181018-nyitva-cimu-film-kapcsan-a-testi-elhidegelesrol-beszelgettunk-a-szereplokkel.htmlÓhatatlan, hogy még a legjobb házasságban is kihűl a hitvesi ágy? Elkerülhetetlen, hogy két ember, akik szeretik egymást, a hosszú évek alatt elhidegüljenek egymástól? A megcsalás előbb-utóbb felüti a fejét egy kapcsolatban? KultOrigoSzerelem első vérig, Moszkva tér, RLSM: ezek minden idők legjobb magyar tinifilmjeihttp://www.life.hu/kult/20181010-minden-idok-legjobb-magyar-tinifilmjei.htmlMár mozikban a Remélem legközelebb sikerül meghalnod :) című új magyar film, ami az internetes zaklatás és a tinédzserkori szívzűrök témájából kanyarít egy egészen emlékezetes és különleges mozit – és amelynek kapcsán listára gyűjtöttük a legnevesebb hazai elődöket. KultOrigoA történelem leghíresebb esküvői – Viktória királynő és az első fehér menyasszonyi ruhahttp://www.life.hu/kult/20181003-viktoria-kiralyno-albert-herceg-es-az-elso-feher-menyasszonyi-ruha.htmlSorozatunkban felelevenítjük minden idők legnevezetesebb, legkülönlegesebb, legnagyobb érdeklődést kiváltó esküvőinek történetét — a régmúlttól egészen napjainkig. A mostani részben egy angol királynő és az ő szokatlan, divatteremtő menyasszonyi ruhája játssza a főszerepet. KultOrigoNincs édesebb, mint a női bosszú: amikor a gyengébb nem visszavághttp://www.life.hu/kult/20181001-noi-bosszu-filmek.htmlMár látható a hazai mozikban a Peppermint: A bosszú angyala című film, amiben a családja megölése után Jennifer Garner képezi ki magát egyszemélyes igazságosztó kommandóvá, hogy így álljon bosszút. Listára gyűjtöttük a legemlékezetesebb elődeit a mozivászonról. KultOrigoÍgy készül a teniszlabda: döbbenetes videóhttp://www.life.hu/kult/20180919-igy-keszul-a-teniszlabda-a-us-open-teniszbajnoksagra.htmlTudtad, hogyan készül a teniszlabad? És a chips, amit esténként a tévé előtt majszolsz el? Hogyan készülnek a ma oly divatos fehérjeporok és a gumicukor? Ha mindez téged is érdekel, most figyelj! KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.