Ocsovai Gábor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elhunyt 84 éves korában Ocsovai Gábor, a Magyar Rádió örökös tagja, a Gondolat-Jel című műsor szerkesztője, magyar Pulitzer-díjas és Magyar Lajos-díjas újságíró.

A legendás rádiós szakember 1953–1956 között az Idegen Nyelvek Főiskola német szakán tanult. 1956–1961 között a Hungarian Foreign Trade című lap újságírója volt. 1961-től 10 éven át a Magyar Rádió munkatársaként dolgozott. 1971–1984 között a Rádió- és Televízióújság főszerkesztő-helyettese, 1995–1998 között főszerkesztője volt. 1984–1994 között a Gondolat-Jel című kulturális rádióműsor egyik szerkesztője volt. 1994–1995 között a Kossuth Rádió művelődéspolitikai rovatvezetője volt.

Forrás: Thinkstock

Az Egy nap nyerte a luxemburgi CinEast filmfesztivál nagydíjáthttp://www.life.hu/kult/20181020-az-egy-nap-nyerte-a-luxemburgi-cineast-filmfesztival-nagydijat-szilagyi-zsofia-szamosi-zsofia.htmlElső magyar filmként Szilágyi Zsófia alkotása, az Egy nap nyerte a luxemburgi CinEast filmfesztivál nagydíját - közölte a Magyar Nemzeti Filmalap szombaton az MTI-vel.Kult--Meghalt Marty Balin zenész, a Jefferson Airplane egyik alapítójahttp://www.life.hu/kult/20180929-meghalt-marty-balin-zenesz-a-jefferson-airplane-egyik-alapitoja.htmlMeghalt 76 éves korában Marty Balin énekes-gitáros, a hatvanas évek legendás rockegyüttese, a Jefferson Airplane egyik alapítója.Kult--Akinek minden forgatás életveszély: Tom Cruise legőrültebb kaszkadőrmutatványaihttp://www.life.hu/kult/20180818-tom-cruise-legorultebb-kaszkadormutatvanyai-mission-impossible.htmlMár látható a mozikban az új Mission: Impossible-film, amely többek között ismét azzal híresült el, hogy Tom Cruise micsoda veszélyes akciókat hajt végre benne - és ezeket a forgatáson élesben, dublőr nélkül csinálta meg. Az örökifjú filmsztár nem először művel ilyesmit, mi pedig összegyűjtöttük a legemlékezetesebb eseteket. KultOrigo75 éves a mozi egyik legnagyobbja: Robert De Niro legfontosabb szerepeihttp://www.life.hu/kult/20180817-75-eves-a-mozi-egyik-legnagyobbja-robert-de-niro-legfontosabb-szerepei.htmlA mai napon ünnepli jubileumi születésnapját Robert De Niro, aki vitán felül a mozi történetének egyik legjelentősebb, legkülönlegesebb és leghíresebb filmsztárja. A hosszú karrierje pedig olyan gazdag, hogy alig lehet leszűkíteni egyetlen listára csak a legnagyobb alakításait is, de mi azért megpróbáltuk. Kult--Meghalt Aretha Franklinhttp://www.life.hu/kult/20180816-meghalt-aretha-franklin-76-eves-volt.htmlMeghalt a soul legendás királynője, Aretha Franklin. 76 éves volt. Ő volt az első nő, aki bekerült a Rock and Roll hírességek csarnokába. Kult--Meghalt V. S. Naipaul irodalmi Nobel-díjas brit íróhttp://www.life.hu/kult/20180812-meghalt-v-s-naipaul-irodalmi-nobel-dijas-brit-iro.htmlMeghalt V. S. Naipaul irodalmi Nobel-díjas brit író - közölte a család vasárnapra virradóra. A szerzőt londoni otthonában érte a halál, békésen távozott - erősítette meg özvegye, Lady Naipaul. "Óriás lett azzal, amit elért. Szerettei körében ment el, csodálatos alkotó- és vállalkozókedvtől gazdag élet után" - áll a család közleményében.KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.