Kulka János új filmje, az X – A rendszerből törölve forgatásáról mesélt

Kulka János film beszéd stroke logopédus X - A rendszerből törölve
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
2016 áprilisában kapott storke-ot Kulka János színművész. Azóta küzd az afáziával, állapota egyre javul. Most új filmje, az X - A rendszerből törölve kapcsán mesélt mindennapjairól és a forgatásról.

Kulka János színművészt szinte az egész ország ismeri, ám sikeres, boldog élete egyik napról a másikra változott meg, amikor 2016 áprilisában stroke-ot kapott. Megműtötték, majd afáziás beszédzavart állapítottak meg nála. Ezen Varga Sarolta klinikai logopédus próbált és próbál ma is segíteni.

Színházban már nem játszik, azonban szerepelt az X - A rendszerből törölve című filmben, melyet hamarosan bemutatnak. A Blikk a film kapcsán beszélt mindennapjairól és a forgatásról. A lapnak írásban adott interjút.

Már csak heti egy órát találkozik logopédusával, Saroltával. "Ezt úgy képzelje el, hogy a fejemben „nagyon okos" vagyok, de nehezen jön ki, ami ott bent van. A forgatás idején, körülbelül egy éve, ha több ember volt körülöttem, főleg kollégák, ez még nagyon zavart, stresszt okozott, de már alig" - mesélte a Halhatatlanok társulatának örökös tagja.

Kulka János az X. című filmben Forrás: Pintér Leo

Azt is elárulta, szerinte a múltban, ideges volt és gőgös, mára azonban ez megváltozott. "Most megnyugodtam. Kívülről látom az egész korábbi életemet. Idegen vagyok a magam számára. Kulka János? Az ki?"

Élvezi a kutyájával közös sétákat, van egy kabriója, imád vezetni, de főzni teljesen elfelejtett. "Így mostanában egyszerű ételeket eszem. Borzasztó! Hogy lehet ez?" - mesélte Kulka, aki folyékonyan beszélt angolul és franciául, ám a stroke-kal ennek is búcsút mondhatott.

A forgatást élvezte, mint mondta: filmekben most is szívesen játszik. "Izgultam, de felszívtam magam, tele voltam energiával! A stáb pedig nagyon kedves volt velem. Fantasztikus volt! Előtte persze, Ujj Mészáros Károly rendezővel sokat próbáltunk. Emlékszem, 2017 telén jeges volt az út, és Károllyal egymásba kapaszkodva, csúszkálva araszoltunk, úgy mentünk a Focus Fox stúdióba próbálni. Elég nehéz fizikai jeleneteket várt el tőlem, mégis könnyedén meg tudtam csinálni őket. Maga a forgatás tavasszal zajlott, öt intenzív nap volt, reggeltől estig" - fogalmazott Kulka János.

Elhunyt Tom Hanks új filmjének forgatásán James Emswiller Emmy-díjas hangmérnökhttp://www.life.hu/kult/20181014-elhunyt-tom-hanks-uj-filmjenek-forgatasan-james-emswiller-emmydijas-hangmernok.htmlTom Hanks új filmjének, a Mr. Rogers-nek forgatásán megállt az Emmy-díjas hangmérnök, James Emswiller szíve. Az orvosok már nem tudták megmenteni. KultOrigoSzerelem első vérig, Moszkva tér, RLSM: ezek minden idők legjobb magyar tinifilmjeihttp://www.life.hu/kult/20181010-minden-idok-legjobb-magyar-tinifilmjei.htmlMár mozikban a Remélem legközelebb sikerül meghalnod :) című új magyar film, ami az internetes zaklatás és a tinédzserkori szívzűrök témájából kanyarít egy egészen emlékezetes és különleges mozit – és amelynek kapcsán listára gyűjtöttük a legnevesebb hazai elődöket. KultOrigoBronz fokozatú Diák Oscar-díjat nyert Kovács István Ostrom című filmjehttp://www.life.hu/kult/20181012-bronz-fokozatu-diak-oscar-dijat-nyert-kovacs-istvan-ostrom-cimu-filmje.htmlPéntek hajnalban Los Angelesben vehette át Kovács István az Ostrom című filmjéért a Bronz Diák Oscar-díjat. Kult--Párhuzamos életek – Döbbenetes különbségek Észak- és Dél-Korea között: fotókhttp://www.life.hu/kult/20181009-parhuzamos-eletek-kulonbsegek-eszak-es-delkorea-kozott-fotok.htmlAz ázsiai ország 73 éve szakadt ketté, Észak- és Dél-Koreára. Ez több mint egy emberöltő, mely idő alatt igencsak eltávolodott egymástól a két ország. A különbségeket legjobban a két főváros mutatja: a déli Szöul modern képe és fejlett infrastruktúrája áll szemben az északi Phenjannal, mely hozzá képest mintha megrekedt volna az időben. KultOrigo50 éves lett a hollywoodi sármőr: Hugh Jackman legemlékezetesebb szerepeihttp://www.life.hu/kult/20181012-hugh-jackman-otven-eves.htmlAngolok a szülei, de ő már Ausztráliában született, és onnan indulva futott be Hollywoodban, ahol már közel két évtizede kirobbanthatatlan az élvonalból, akár macsó akciókról, akár énekes-táncos-romantikus szerepekről van szó. Hugh Jackman ma ünnepli a félszázadik születésnapját, ez alkalomból pedig összegyűjtöttük a leghíresebb alakításait. KultOrigoMeghalt Gyulányi Eugénia, az ország legidősebb színésznőjehttp://www.life.hu/kult/20181012-meghalt-gyulanyi-eugenia-az-orszag-legidosebb-szinesznoje.html103 évesen elhunyt az ország legidősebb színésznője Gyulányi Eugénia. A színésznő 1915-ben született, már 4 évesen tudta, hogy színésznő szeretne lenni. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.