50 éves lett a hollywoodi sármőr: Hugh Jackman legemlékezetesebb szerepei

Forrás: GQ Magazine -
film szerep mozi Hollywood Hugh Jackman
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Angolok a szülei, de ő már Ausztráliában született, és onnan indulva futott be Hollywoodban, ahol már közel két évtizede kirobbanthatatlan az élvonalból, akár macsó akciókról, akár énekes-táncos-romantikus szerepekről van szó. Hugh Jackman ma ünnepli a félszázadik születésnapját, ez alkalomból pedig összegyűjtöttük a leghíresebb alakításait.

Farkas/Logan – X-Men-filmek (2000-2017)

Ha azt mondjuk, Hugh Jackman, a legtöbb mozinézőnek az X-Men filmek pengekezű Farkasa ugrik be, nem véletlenül: 18 év alatt összesen 9 filmben játszotta el a mutáns szuperhőskaraktert, és rendkívül emlékezetes módon búcsúztatta el tavaly a Logan - Farkasban. Pedig annak idején csak beugróként kapta meg a szerepet az eredetileg szerződtetett színész motorbalesete miatt.

Leopold - Kate és Leopold (2001)

A morcos és macsó Farkas szerepe után Hugh Jackman gyorsan bebizonyította a világ számára, hogy egészen más dolgokban is jó: Meg Ryan-nel olyan cuki párost alkottak ebben az időutazós romantikus komédiában, hogy csak na!

Robert Angier - A tökéletes trükk (2006)

A jelenkor egyik legkiemelkedőbb rendezője, Christopher Nolan filmjében Hugh Jackman és Christian Bale vetélkedő 19. századi bűvészeket játszottak, akik nem csak a színpadon akarták legyőzni egymást ebben a sokszorosan csavaros történetben.

Drover - Ausztrália (2008)

A leghíresebb ausztrál rendező, Baz Luhrmann összetrombitálta a leghíresebb ausztrál színészeket, hogy összehozzon egy szuperprodukció keretében egy ausztrál háborús melodrámát – a végeredmény pedig ha nem is lett egy új, ausztrál Elfújta a szél, de nagyon közel állt hozzá.

Jean Valjean - A nyomorultak (2012)

Hogy Hugh Jackman mennyire szeret és tud is énekelni, azt akkor is megmutatta már, amikor ő volt az Oscar-gála házigazdája – A nyomorultak főszerepében pedig az a tulajdonsága élete eddigi egyetlen Oscar-jelölését hozta el számára.

Keller Dover - Fogságban (2013)

Pedig egy Oscar-jelölést minimum megért volna a Fogságban nyújtott teljesítménye is, hisz Jackman egybehangzó vélemények szerint élete alakítását nyújtotta a kislánya elrablását követően önbíráskodó nyomozásba kezdő apa megrázó szerepében.

Bronson Peary - Eddie, a sas (2015)

Néhány éve talán még a főszerepet játszotta volna (persze erősen elmaszkírozva), most már a mentor figurája jutott neki ebben a humorral és lélekkel teli sportfilmben, ahol a világ legalkalmatlanabb, de egyben leghősiesebb síugrójának lecsúszott, alkoholista edzőjét játszotta – csak hogy egy újabb típusú karakter kapcsán is megmutassa, hogy milyen jól megy (sőt áll) neki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.