5 film és sorozat, amit vétek lenne kihagynod októberben

film mozi október
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rovatunkban minden hónapban összegyűjtjük azokat a mozis és televíziós bemutatókat, amelyek a legfontosabb eseménynek számítanak, és amiket szerintünk mindenképp érdemes lesz megtekinteni olvasóinknak az adott időszakban. Jöjjenek hát október ajánlott filmjei és sorozatai!

Csillag születik (A Star is Born) hazai mozis premier: 10.04.

A sztori nem új: egy feltörekvő, tündöklően tehetséges fiatal énekesnő és egy levitézlett, alkoholizmussal küzdő egykori sztár mentori és szerelmi kapcsolata, aminek a végén létrejön a címben jelzett esemény. A sztori olyannyira nem új, hogy ez már a negyedik remake ebből a történetből, de mégis kiválóan működik, köszönhetően a főszerepet is játszó Bradley Cooper értő (és első!) rendezésének, valamint Lady Gaga hangjának és játékának, aki méltó tud lenni a filmben az olyan nagy elődökhöz, mint Judy Garland és Barbra Streisand.

The Walking Dead 9. évad hazai tévés premier: 10.08. (RTL Spike)

Immár kilencedik alkalommal kezdődnek újra a zombiapokalipszis után túlélni próbáló kis csapat kalandjai, amelyekből az évek során igazi márkanév, melléksorozatokat is szállító népszerű franchise vált. Ez az évad pedig a sokszor hullámzó színvonal ellenére is minden bizonnyal újra nagyon sokakat fog érdekelni, ugyanis idén bizonyosan távozik a sorozat eddigi főhőse, Rick a történetből. Már csak az a kérdés, hogyan?

A néma forradalom (Das schweigende Klassenzimmer) hazai mozis premier: 10.11.

A magyar történelem eseményei egy külső és különleges nézőpontból: az 1956-os forradalom utóéletének egyik megindító pillanatát jelentette az, amikor az akkori NDK-ban egy középiskola végzős diákja a szivárgó valódi és álhírek hatására tiltakozásba kezdtek, szembekerülve ezzel a fennálló rendszerrel. A valódi eseményekre alapuló film pedig különösen érdekes látnivaló, nem csak a történelem iránt érdeklődőknek.

Az első ember (First Man) hazai mozis premier: 10.18.

A címben jelzett első ember nem más, mint Neil Armstrong, aki minden földlakó közül először lépett a Holdra 1969-ben. Hogy milyen hosszú út vezetett idáig az ő személyes életében és a NASA berkein belül is, arról szól ez a film — méghozzá Ryan Gosling főszereplésével, és a mindkét eddigi filmjével (Whiplash, Kaliforniai álom) szenzációt okozó ifjú rendezőzseni, Damien Chazalle dirigálásában.

A bűnös (Den skyldige) hazai mozis premier: 10.25.

Egyetlen szoba a helyszíne egész végig ennek a különleges dán filmnek, mégis sokkal izgalmasabb a története, mint a mozikban látható akciófilmek többségének. Az a szoba ugyanis egy rendőrségi segélyhívásokat fogadó munkahely, ebben a történetben pedig egy olyan ügy kapcsán érkezik segélyhívás, aminek telefonon keresztüli menedzselése is maga egy pszichothriller. Ami ráadásul alaposan meg is tud lepni minket többször, és ami nem csak a hívók életét változtatja meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.