Történelmi és kortárs női példaképekről mintázta új babáit a Mattel

baba Barbie baba példakép játék Barbie gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sportolók, művészek és felfedzők is vannak azok között a kortárs és történelmi női példaképek között, akikről legújabb Barbie babáit mintázta a Mattel. 

A legtöbb kislány akar Barbie babát, és sokan közülük kapnak is a szüleiktől, de több édesanya aggódik amiatt, hogy tökéletes Barbie-szerű testet tartják majd példaképnek gyeremekeik. Az MTI cikke szerint a Barbie-gyártó Mattel az új babák elkészítése előtt világszerte 8 ezer édesanyát kérdezett meg, és 86 százalékuk mondta, hogy aggódik azok miatt a példaképek miatt, amilyeneket lányaiknak mutatnak.

A héten azonban megjelent két új Barbie-sorozat sorozat, amely olyan női példaképeket állít a gyerekek elé, akikre bátorságukért és teljesítményükért is felnézhetnek. Köztük van például Martyna Wojciechowska újságíró, Ibtihaj Muhammad vívó, Yuan Yuan Tan balerina és Frida Kahlo művész is.

Forrás: Getty Images, Mattelhttp://www.life.hu/kult/galeria/20180310-tortenelmi-es-kortars-noi-peldakepekrol-mintazta-uj-babait-a-mattel.htmlmiddleon1024512

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.