Anne Wiazemsky színésznő 70 évesen meghalt

Forrás: Archives du 7eme Art / Photo12 -
halál Anne Wiazemsky
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Anne Wiazemsky 70 évesen feladta a harcot a rákkal folytatott küzdelemben. A színésznő és regényíró halálát a családja jelentette be.

Anne Wiazemsky francia színésznő nemcsak alakításairól volt híres, hanem arról is, hogy ő volt Jean-Luc Godard felesége és múzsája egyaránt, a filmrendező számos alkotásában játszott. Anne Wiazemsky 1947-ben született Berlinben, ő volt az irodalmi Nobel-díjas François Mauriac unokája, tehát az írás is a vérében volt, de a színészetet szintén imádta.

Anne Wiazemsky a Teoréma című filmben Forrás: Archives du 7eme Art / Photo12

18 évesen játszotta első szerepét filmben, Robert Bresson Vétlen Balthazár című produkciójában, aztán megállíthatatlanul kapta a felkéréseket. Játszott a Keleti szélben, a Randevúban, és A kínai lányban is. Az utóbbi filmszerepet Jean-Luc Godard ajánlotta fel neki, ennek a forgatásán ismerkedtek össze és szerettek egymásba. 1988-ban játszott utoljára filmben, de több könyvet is publikált. 2017. október 5-én, 70 évesen vesztette életét, miután sokáig harcolt a rákos megbetegedés ellen. Halálának hírét testvére jelentette be. „Ma reggel meghalt Anne. Nagyon beteg volt"mondta.

Barbi Benton szerint sokat köszönhetünk Hugh Hefnernek http://www.life.hu/kult/20171006-barbi-benton-allitja-sokat-koszonhetunk-hugh-hefnernek.htmlHefner egyik exe szerint jóval többet köszönhetünk a híres üzletembernek, mint a Playboy magazint. Kult--Korhatáros szerelem, mindent a TV2 új sorozatáról http://www.life.hu/kult/20170925-korhataros-szerelem-ilyen-lesz-a-tv2-uj-sorozata.htmlMi történik, ha egy háromgyerekes, egyedülálló anya beleszeret a nála 15 évvel fiatalabb pasiba? Életben maradhat-e a kapcsolat úgy, hogy a háttérben ott figyel egy igazi kavarógép ex, egy aggodalmas anyós, egy felbukkanó exférj és egy mindent jobban tudó testvér? Erről szól a TV2 új romantikus vígjáték-sorozata a Korhatáros szerelem, amely decemberben indul. A forgatáson jártunk. Kult--Megható dolog történt Albert Györgyi sírjával http://www.life.hu/kult/20171005-igy-emlekeztek-meg-albert-gyorgyi-halalarol.htmlAlbert Györgyi halála sokakat megviselt, és úgy tűnik, hiába telt el 9 év, még mindig sokan emlékeznek rá. KultOrigoElhunyt Sólyom János, zongoraművész http://www.life.hu/kult/20171005-eletet-vesztette-solyom-janos-zongoramuvesz.html78 éves korában hunyt el Sólyom János, zongoraművész. Kult--Elhanyagolt bárány lesz Szabó Győző az Álomutazóban http://www.life.hu/kult/20171005-barany-lesz-szabo-gyozo-az-alomutazoban.htmlSzabó Győző a Játékkészítő után most az Álomutazóban kapott szerepet, így ismét nem fog unatkozni az év végén. Szerepe szerint egy elhanyagolt bárány lesz, aki a torzombor kinézete ellenére ő egy varázslatos lény. KultOrigoProgramajánló október első hétvégéjérehttp://www.life.hu/kult/20171004-programajanlo-oktober-elso-hetvegejen.htmlOktóber első hétvégéje számos meglepetést rejt. Ne hagyd ki a legjobb programokat ezúttal sem! Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.