Programajánló március 9-16-ára

Forrás: Thinkstock -
fotó színház fesztivál programajánló orchidea
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Végre itt a tavasz! Használd ki az első melegebb napokat, és vedd a nyakadba a várost, hidd el, nem fogsz unatkozni!

Budapest Fotófesztivál

A 2017 tavaszán első alkalommal megrendezésre kerülő Budapest Fotófesztivál két hónapot átívelő kiállítássorozat keretében mutatja be a kortárs és a klasszikus magyar, valamint a nemzetközi fotográfia értékeit, újdonságait. A főváros támogatásával megvalósuló rendezvénysorozatot a nagyközönség számára változatos programok, workshopok, múzeumpedagógiai foglalkozások színesítik, de lesznek szakmai események, portfolio review, photobook-bemutató, illetve fotómaraton is.

Helyszín: ITT
Időpont: 2017. február 28. – április 30.

Budapest Fotófesztivál, két hónapot átívelő kiállítássorozat Forrás: Thinkstock

Szentendrei Tavaszi Fesztivál

Színházi előadások, workshopok, koncertek, gasztronómia – hat héten keresztül ezek a témák kerülnek a főszerepbe a tavaszi fesztivál keretein belül. Számos program a város több pontján.

Helyszín és részletes program: ITT
Időpont: 2017. március 3. – április 11.

Szentendre Forrás: Thinkstock

Tavaszi orchideakiállítás

Az orchideák az elmúlt néhány évben az egyik legnépszerűbb szobanövénnyé váltak, és ma már mindenkinek van, vagy volt már egy-két cserép orchideája az ablakpárkányon. Tartásuk egyszerű, könnyen és hosszú ideig virágoznak, a virágaik színesek, látványosak, ennek köszönhetik népszerűségüket. Az orchideák otthoni gondozása nem nehéz ugyan, de nem is annyira könnyű, mint egy átlagos szobanövényé. A Magyar Orchidea Társaság tavaszi kiállításán a látogatók megismerkedhetnek azokkal az orchideákkal, amelyeket könnyen lehet lakásban tartani, és választ kaphatnak e gyönyörű növények tartásával kapcsolatos összes kérdésükre.

Helyszín: Magyar Mezőgazdasági Múzeum (Vajdahunyadvár, Budapest)
Időpont: 2017. március 9-12.

Az orchideák az elmúlt néhány évben az egyik legnépszerűbb szobanövénnyé váltak Forrás: Thinkstock

A téli olimpia miatt jövőre később adják át az Oscar-díjakathttp://www.life.hu/kult/20170309-kesobb-adjak-at-jovore-az-oscar-dijakat-a-teli-olimpia-miatt.html2010-ben és 2014-ben is később adták át az Oscar-díjakat, mint ahogy egyébként szokás. 2018-ban is későbbre fog tolódni az átadás időpontja: ez az oka. KultAFPSzakítós dallal jelentkezik a Kelemen Kabátbanhttp://www.life.hu/kult/20170308-uj-dallal-jelentkezik-a-kelemen-kabatban.htmlA Kelemen Kabátban új dallal debütált, ami az idei tavasz erősen slágergyanús nótája. A banda Dér Henivel közösen alkotta meg a számot, ami a felszabadulás életérzését adja a hallgatóknak! A dallamtapadás garantált. KultOrigoNem így végződött volna eredetileg a Pretty Woman című filmhttp://www.life.hu/kult/20170307-megvaltoztattak-a-pretty-woman-cimu-film-veget.htmlMint kiderült, a Micsoda nő! című filmet eredetileg tragikus lezárással tervezték, de végül egy vidám szerelmi sztori lett belőle. KultOrigoMeghalt Paula Fox amerikai regényíróhttp://www.life.hu/kult/20170306-elhunyt-paula-fox-amerikai-regenyiro.htmlKilencvenhárom éves korában meghalt Paula Fox amerikai regényíró, aki saját életéből merítve írt történeteket veszteségről és elhagyatottságról gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt. Kult--A sikeres nők titkahttp://www.life.hu/kult/20170303-a-sikeres-nok-titka-elarultak.htmlManapság számos sikeres nő tevékenykedik a nagyvilágban IT, gazdasági, és sok egyéb területen. De vajon mi a titkuk és milyen tanáccsal látják el azon hölgytársaikat, akik szintén a munka területén szeretnének maradandót alkotni? KultOrigoTavasszal mutatják be a Dirty Dancing remake-jéthttp://www.life.hu/kult/20170305-tavasszal-mutatjak-be-a-dirty-dancinget.htmlMájus 24-én mutatják be Amerikában a Dirty Dancing remake-jét. A rajongók jó ideig nem voltak oda az új szereplőktől, de a filmplakát láttán ez változhat. KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.