Meghalt Gyimesi Pálma színművésznő

halál Gyimesi Pálma
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Életének 95. évében távozott Gyimesi Pálma színművésznő, a Vígszínház színésze. Hosszan tartó, de méltósággal viselt betegség következtében halt meg. A temetés részleteiről később adnak tájékoztatást.

Gyimesi Pálma életének 95. évében távozott, hosszan tartó, méltósággal viselt betegség után. A Vígszínház színművésze volt, a színház saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkednek. Gyimesi Pálma 1944-ben végzett a Színművészeti Főiskolán, előbb a Győr-Sopron Színházhoz szerződött, majd a Budai Színház tagja lett. Először 1951-től játszott a Magyar Néphadsereg Színházában – azaz az átnevezett Vígszínházban –, majd 1964-ben tért vissza ismét a Vígszínházhoz.

Elhunyt Gyimesi Pálma színművésznő Forrás: vigszinhaz.hu

A Vígszínházban eltöltött több mint öt évtized alatt számos előadásban közreműködött. Színpadra lépett a Macskajáték, az Üvegcipő és az Orfeusz alászáll című előadásokban is, de a filmvásznon is szerepelt. 1944 és 2011 között több mint 20 játékfilmben és több mint 30 tévéfilmben kapott szerepet, és több népszerű produkcióban is szinkronizált: hallhattuk a hangját a Csengetett, Mylord? és a Szívek szállodája című sorozatokban is. Munkássága elismeréseként 2012-ben Gobbi Hilda-díjat kapott. Gyimesi Pálma hűsége szintén példaértékű, 53 évig volt tagja a Vígszínház társulatának. 90 évesen A lovakat lelövik, ugye? című előadásban még fellépett imádott színháza színpadán.

Programajánló március 9-16http://www.life.hu/kult/20170310-programajanlo-marcius-9-16ig.htmlVégre itt a tavasz! Használd ki az első melegebb napokat és vedd a nyakadba a várost, hidd el, nem fogsz unatkozni!KultThinkstockKáprázatos balerinák a gyönyörű Budapesten: Fotók!http://www.life.hu/kult/20170310-igy-pozolnak-a-balerinak-budapesten.htmlDóra, az egykori balerinából lett fotóművész megmutatja, hogy miként lehet ötvözni Budapest szépségeit a balett finomságával. Kult--A téli olimpia miatt jövőre később adják át az Oscar-díjakathttp://www.life.hu/kult/20170309-kesobb-adjak-at-jovore-az-oscar-dijakat-a-teli-olimpia-miatt.html2010-ben és 2014-ben is később adták át az Oscar-díjakat, mint ahogy egyébként szokás. 2018-ban is későbbre fog tolódni az átadás időpontja: ez az oka. KultAFPSzakítós dallal jelentkezik a Kelemen Kabátbanhttp://www.life.hu/kult/20170308-uj-dallal-jelentkezik-a-kelemen-kabatban.htmlA Kelemen Kabátban új dallal debütált, ami az idei tavasz erősen slágergyanús nótája. A banda Dér Henivel közösen alkotta meg a számot, ami a felszabadulás életérzését adja a hallgatóknak! A dallamtapadás garantált. KultOrigoElhunyt Szőnyi István szinkronrendező, a Dallas magyar változatának készítőjehttp://www.life.hu/kult/20170308-elhunyt-szonyi-istvan-szinkronrendezo.htmlSzomorú hírt közölt a Facebook-oldalán a Magyarszinkron.hu: egy kiváló szakembert gyászol a szakma. Elhunyt Szőnyi István szinkronrendező, aki a többi között a Dallas magyar változatának elkészítésében is közreműködött. KultThinkstockNem így végződött volna eredetileg a Pretty Woman című filmhttp://www.life.hu/kult/20170307-megvaltoztattak-a-pretty-woman-cimu-film-veget.htmlMint kiderült, a Micsoda nő! című filmet eredetileg tragikus lezárással tervezték, de végül egy vidám szerelmi sztori lett belőle. KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.