Káprázatos balerinák a gyönyörű Budapesten: Fotók!

fotósorozat balerina Budapest
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Dóra, az egykori balerinából lett fotóművész megmutatja, hogy miként lehet ötvözni Budapest szépségeit a balett finomságával.

Tünde Dóra 5 éven át balettozott, de ma már inkább a fotózásban éli ki művészi tehetségét. Neki köszönhetjük a Balerina Project Hungary névre keresztelt kezdeményezést, melynek keretein belül Budapest különböző pontjain készít képeket profi balett táncosokról.

A fiatal művész, a Magyar Állami Operaház és a Budapesti Operettszínház elismert művészeit nem mindennapi környezetben, fővárosunk jellegzetes látványosságainál kapja lencsevégre. Ezzel a célja nem más, mint a balett népszerűsítése, illetve Budapest szépségeinek bemutatása.

Nem Dóra az első aki ilyen projectbe kezd, egy hawaii férfi készített először hasonló képeket New Yorkban. A magyar fotóművész azonban abban különbözik a többiektől, hogy balett táncos múltjával ő nem csak a képek minőségét tartja fontosnak, hanem azt is, hogy a balerinák által bemutatott mozdulatok táncművészeti szempontból is tökéletesek legyenek.

/1703/Baler201739155915

Ilyen valójában a balett-táncosok titkos élete

A balett-táncosok kőkemény életet élnek, erről mesélt most 6 ausztrál művész: szigorú napirendjük van, amibe még a gyereknevelésnek is bele kell férnie. Olvass tovább itt...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.