Bazi nagy mozis lagzik: a legfergetegesebb esküvők a filmvásznon

esküvő film Bazi nagy görög lagzi 2 mozi Bazi nagy görög lagzi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az a bizonyos nagy nap természetesen a filmesek fantáziáját is számtalanszor megihlette a maga izgalmával, érzelmeivel, szorongásával, humorával, vagy épp drámájával. A mozikba érkező Bazi nagy görög lagzi 2 kapcsán összegyűjtöttünk 7 különlegesen emlékezetes esküvőt a filmvilágból.

Négy esküvő és egy temetés (1994)

Oké, csaltunk rögtön az elején a számokkal, mert ebben a filmben kapásból négy emlékezetes esküvő van, ahogy azt a cím is elárulja. Az összejövésre ítélt Hugh Grant és Andie MacDowell pedig a legkülönfélébb szereposztásokban vesznek részt rajtuk, csak persze sokáig épp úgy nem, ahogy kéne.

Macska-jaj (1998)

Na, ebben a lagziban aztán van igazi bulibáró, meg mulatási, és a nézésében meg a járásában sincs senkinek hiba. Kusturica fergeteges balkáni komédiájának fináléját adja az a dupla esküvő, ami szimpla kényszerházasságnak indul, hogy aztán örömünnep váljon belőle, és egy kettéfűrészelt kerti budi révén még a gonosz is elnyerje méltó büntetését.

Muriel esküvője (1994)

A Toni Collette által alakított Muriel egész életében csak az esküvőjét tervezgeti — csak épp nincs kivel megtartani. Ez a keserédes történet többek között arról szól, ahogyan lesz — és ahogyan Muriel is rájön, hogy nem az esküvő a lényeg.

Bazi nagy görög lagzi (2002)

A semmiből érkezve lett az előző évtized egyik nagy sikerfilmje ez a multikulti romantikus lagzivígjáték egy görög lány (és családja) és egy amerikai srác frigyéről — amely hatását mi sem jelzi jobban, mint hogy azóta számtalan egyéb film magyar címébe erőltették már bele a bazi szót.

Ünneprontók ünnepe (2005)

Ebben a filmben is akad jó pár esküvő: a két cseppet sem romantikus és csibész főhős ugyanis azzal szórakozik, hogy idegenek lagzijaira lóg be bulizni — meg persze elcsábítani a koszorúslányokat. Gond csak akkor támad, amikor az egyikük beleszeret egy menyasszonyba.

Koszorúslányok (2011)

Kevésbé maga az esküvő, mint annak előkészületei állnak az utóbbi évek egyik legsikeresebb csajvígjátéknak középpontjában — de annyi előzetes program kapcsolódik az eseményhez, hogy igazából végig azt érezzük, mintha már azon lennénk. Ez pedig sok esetben igencsak kínos érzés.

Eszeveszett mesék (2014)

Ennek a parádés argentin szkeccsfilmnek csak az utolsó epizódja mutatja be egy esküvő eseményeit, de az annyira emlékezetes, hogy mindenképp itt a helye. A nagy felhajtással megszervezett lagzi közepén ugyanis a menyasszony megtudja, hogy a jövendőbelije megcsalta, a reakciója (és a belőle következő eseménysor) pedig páratlan.

+1: Bazi nagy görög lagzi 2 (2016)

Közel másfél évtizeddel az előző nagy sikerük és lagzijuk után március 31-től a Portokalos família tagjai visszatérnek a mozikba, hogy megmutassák, mi fán terem a(z amerikai) görög virtus. Az ürügy erre kissé kimódolt (kiderül, hogy a szülők házassága hivatalosan érvénytelen, és újra kell tartani), de ha folyik az ouzo, és repkednek a poénok, akkor nem lehet baj.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.