Házi praktikák a téli korpásodás ellen

frizura advent korpásodás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A száraz, hideg levegő a fejbőrünket is kiszárítja: ha minden télen korpásodással küzdesz, mégis nyugodtan fel szeretnél venni egy sötét felsőt, próbáld ki a legjobb házi korpaűző szereket! 

A téli korpa ellen két fronton kell felvenned a harcot: a fejbőrödet megfelelően hidratálnod kell, miközben a korpa kialakulásáért felelős gombákat is el kell pusztítanod. Ebben az egyik legnagyobb segítséget a teafa-, grapefruit- vagy levendulaolaj nyújtja: válaszd bármelyiket, és nyugodtan csepegtess belőlük a megszokott samponodhoz, vagy keverd össze némi bázisolajjal, és pakolásként tedd fel egy fél órára.

Forrás: Thinkstock

Hatásos lehet még az almaecetes öblítés is, hiszen baktérium- és gombaölő hatású, és csillogóvá varázsolja a hajad: a mosás végén egy liter vízhez önts egy evőkanálnyi ecetet, és ezzel öblítsd le alaposan.

Ha ezt nem érzed elég hatékonynak, még hajmosás előtt vesd be a másik alapvető házi szert, a szódabikarbónát: kevés vízzel készíts belőle masszát, és masszírozd át vele a nedves fejbőrt: garantáltan lehozza a bosszantó kis fehér darabokat, és hatásosan tisztítja a fejbőröd.

A megfelelő hidratáláshoz a tisztító procedúrák mellett használj rendszeresen valamilyen hatásos pakolást is: a méz, az olívaolaj, a sheavaj vagy a kókuszolaj remekül enyhíti a viszketést, és megnyugtatja a bőrödet, így később is kevésbé szárad ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.