Vegán karácsonyi bonbon

Forrás: Shutterstock -
karácsony cukormentes recept vegán bonbon
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ezt a liszt-, tej-, cukor-, és tojásmentes bonbont azoknak ajánljuk, akik ételallergiával küzdenek, esetleg vegánok, vagy szeretnének odafigyelni arra, hogy egészséges édességeket fogyasszanak karácsonykor is. 

Hozzávalók:

Massza:

  • 20 dkg datolya
  • 15 dkg mandula, mogyoró és dió vegyesen
  • 2 ek kókuszreszelék
  • 1 ek kandírozott narancshéj
  • 1 ek kandírozott gyömbér
  • 1 kk fahéj

Bevonat:

  • 10 dkg étcsokoládé (min 70% kakaótartalommal)
  • 1 ek kókuszzsír
  • 1-2 ek pisztácia összetörve
Pisztáciás karácsonyi bonbon Forrás: Shutterstock

Elkészítése:

A datolyát, ami egyrészt a természetes édesítője a bonbonnak, másrészt összetartja a masszát, 2 dl vízbe beáztatjuk. Körülbelül két óra után az áztatólével együtt robotgépben pürésítjük. A magokat szintén robotgépen ledaráljuk, a kandírozott narancshéjat és a gyömbért apróra vágjuk. A kókuszreszelékkel és a fahéjjal együtt a datolyapüréhez keverjük, majd a masszából bonbonokat formázunk. Néhány óra hűtés után fogyaszható is.

Ha van kedved még dolgozni vele, akkor melegíts jó minőségű étcsokádét egy kevés kókuszzsírral gőz fölött, majd mártogasd bele a bonbonokat. Sorakoztasd fel őket zsírpapírra és amíg nem szilárdult meg a csoki, szórj rá pisztáciatöretet. Szemet gyönyörködtetően rusztikus lesz így a végeredmény.

Karácsonyváró reggeli: tej- és gluténmentes gofrihttp://www.life.hu/karacsony/recept/20171211-tej-es-glutenmentes-gofri-recept.htmlA karácsony közeledtével érdemes lelassulni kicsit, lélekben is hangolódni az ünnepre. Ebben segít egy gyors, de mégis nagyon finom reggeli, ami kellemessé teszi az egyébként rohanós reggeleket! Recept--Puha paleo mézeskalács recepthttp://www.life.hu/karacsony/recept/20171207-puha-paleo-paleolit-mezeskalacs-recept.htmlA paleo hívők is megérdemlik a klasszikus karácsonyi sütemény élményét. Épp ezért, hoztunk egy puha paleolit mézeskalács receptet, mely elsőre talán túl macerásnak tűnhet, de hidd el, megéri a ráfordított időt. ReceptOrigoCsodás ünnepi Bounty- torta cukormentesenhttp://www.life.hu/karacsony/recept/20171204-csodas-unnepi-bounty-torta-cukormentesen-karacsonyi-desszert.htmlA kókuszról keveseknek jut eszébe a karácsony. Nos, ők még nem látták és nem is kóstolták ezt a fantasztikus tortát. Vigyél az idei ünnepbe más „színt és formát". Ráadásul ez a különleges finomság cukor-, kukorica- és szójamentes. ReceptOrigoTojás- és tejmentes karácsonyi almás pite recepthttp://www.life.hu/karacsony/recept/20171203-tojasmentes-es-tejmentes-karacsonyi-almas-pite-recept.htmlAz almás pite akkor finom, ha a tészta omlós, az alma pedig elolvad az ember szájában. Szinte nincs olyan ember, aki ne szeretné, de kevesen gondolnák, hogy létezik egy tipikus karácsonyi verziója is. Ezt fogjuk most megmutatni! ReceptOrigoFehér csokoládés, tojás- és lisztmentes túrótorta – Sütés nélkülhttp://www.life.hu/karacsony/recept/20171130-fehercsokolades-tojasmentes-lisztmentes-turotorta-sutes-nelkul.htmlA túrótorta ezerféleképpen elkészíthető finomság, melyet végtelenül egyszerű karácsonyos hangulatba hozni. Igazán kifinomult és egyszerű desszert. Hűvösségével - a forró ételek után - remek kontrasztot ad az ünnepi ebédnek, vacsorának. Ez a recept ráadásul tojás- és lisztmentes, így az érzékenyebb családtagok is bátran fogyaszthatják. ReceptOrigoNincs sok időd? Készíts karácsonyi desszertet 15 perc alatt!http://www.life.hu/karacsony/recept/20151204-harom-gyorsan-elkeszitheto-karacsonyi-finomsag.htmlAz ünnepi rohanásban a hátad közepére kívánod a sütés-főzést? Hogy megkönnyítsük a dolgod, a következőkben három 15 perc alatt, egyszerűen elkészíthető finomságot válogattunk össze neked! ReceptThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.