Szandiéknál nem az ajándékokról szól az ünnep

Forrás: Szandi -
karácsony fotó menü ünnep Szandi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kétszeres EMeRTon-díjas magyar énekesnőnek nagyon fontosak az ünnepek. Számára ez egy csodás időszak, amikor együtt lehet azokkal az emberekkel, akiket a legjobban szeret. Szandival az ünnepi díszekről, az ajándékokról és a karácsony igazi üzenetéről beszélgettünk. 

Hogyan néz ki nálatok a szenteste?

Nálunk mindig nagyon meghitt a szenteste, igyekszünk méltóképpen emlékezni Jézus születésére. Régen Csabi szüleinél voltunk már aznap kora délután, ezért nálunk emiatt mindig 24-én reggel jött a Jézuska. Sajnos pár éve Kati mama és Emil papa már az égből figyelnek ránk, ám ez a szokás megmaradt. Másnap édesanyámmal és testvérem családjával töltjük az ünnepet.

Az énekesnőnek nagyon fontosak az ünnepek Forrás: Szandi

Mikor kezded el megvenni a karácsonyi ajándékokat?

Igyekszünk jó előre átbeszélni, ki mire vágyik és ezeket időben beszerezzük. Általában november végére már mindennel megvagyunk.

Nem szeretnénk, ha a vásárlási láz rányomná a bélyegét az adventi készülődésre.

Hogy néz ki nálatok a karácsonyfa - milyen színek dominálnak rajta?

A mi karácsonyfánk egyáltalán nem dizájnos és nem is trendi. Több olyan dísz is van rajta, melyet nagyon szeretünk. Személyes kedvencem a textilanyagból varrt Szűz Mária a kis Jézussal a karjaiban. A gyerekek is szeretik, így mindig szólnak, hogy kerüljenek elő az ünnepek közeledtével. A karácsonyfánkon a világon fellelhető összes szín megtalálható. Igazi klasszikusan giccses fa a miénk.

Kézzel készített díszek is kapnak helyet rajta?

Természetesen! Sőt! Minden évben készítünk pár új díszt, ez nálunk már családi hagyomány.

Forrás: Facebook/Szandi-hivatalos-oldala

Évekkel ezelőtt eldöntöttem, hogy egy idő után csak saját készítésű díszek lesznek a karácsonyfán.

Már elég sok van, de ehhez a szokáshoz a mai napig ragaszkodom, hiszen ha majd a gyerekek egyszer kirepülnek a családi fészekből, lesz mit magukkal vinniük. Emellett mindig a legszínesebb égősort választjuk. Ettől lesz igazán színes az összhatás.

Szerinted mi a karácsony valódi üzenete?

A karácsonyi iőszakban a fellépéseimen mindig szoktam kérdezgetni a gyerekeket az ünnep kapcsán és nagyon jó azt tapasztalni, hogy most már egyre többen vannak tisztában azzal, hogy ilyenkor a kis Jézus születésnapját ünnepeljük.

Szoktam nekik beszélni arról, hogy az rendben van, hogy vágyunk ilyenkor ajándékra, de mégiscsak róla szól ez az ünnep.

Szandi lánya által készített adventi naptár Forrás: Facebook/Szandi-hivatalos-oldala

Akkor ajándékozzuk meg Őt magát. Ő pedig annak örül, ha nem vagyunk irigyek a másikra és önzetlenül tudjuk szeretni egymást. Ilyenkor mindig azt kívánom, bárcsak kitartanának ezek az érzések legalább egy évig mindenkiben, aztán a következő karácsonykor újratöltekezünk pozitív és szép érzésekkel.

Mi a legkedvesebb karácsonyi emléked gyermekkorodból?

A legkedvesebb karácsonyi emlékem az, amikor kaptam egy babát, amivel elvonultam a hatalmas karácsonyfánk mögé és nem vettem észre, hogy mindenki engem keres. Mivel a családtagok ki-be mászkáltak és a bejárati ajtó sűrűn volt nyitva, azt hitték kimentem az utcára és nem találtam vissza. Amikor nagysokára ártatlanul előjöttem a fa mögül, nem értettem, miért ölelget sírva az egész család.
Sarka Katáéknál így festett tavaly a karácsonyfa http://www.life.hu/sztarkaracsony/dekor/20151224-sarka-kataeknal-mar-all-a-csodas-karacsonyfa.htmlSarka Kata Facebookon büszkélkedett el a család gyönyörű karácsonyfájával. Dekor--Rubint Réka már karácsonyi lázban éghttp://www.life.hu/sztarkaracsony/dekor/20151216-rubint-reka-fitnesz-edzo-mar-karacsonyi-lazban-eg-es-gyonyoruen-feldiszitette-otthonat.htmlA fitneszkirálynő igazi meseországot varázsolt otthonukból, és a Life.hu-nak megmutatta pazar adventi koszorúját és otthona díszeit. Dekor--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.