Így ragyogj a karácsonyfa alatt: ünnepi sminkek bevállalósoknak

Forrás: Shutterstock -
fashion week ünnep smink karácsonyfa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Minden nő számára fontos, hogy a számára legszebb és legharmonikusabb sminket viselje. A héltköznapokban a visszafogottabb make up-ot választják leginkább a hölgyek, az ünnepek közeledtével azonban sokkal bevállalósabbak is lehetünk. Erre mutatunk most néhány szuper szexi példát.

Nyakunkon a karácsony, elkezdődtek a céges bulik, baráti ünneplések is. Sokszor gondban vagyunk, mit vegyünk fel és hogyan sminkeljük magunkat az ünnepi szezonban. Az utóbbihoz hoztunk most néhány ötletet, amivel garantáltan bezsebelhetjük az elismeréseket.

Igéző, csillogó szemek

Ünnepekkor bátran válasszunk erősen pigmentált szemhéjpúdereket. Minél szebben csillog, annál alkalmibb lehet a hatás. A bordó, pezsgő illetve metál színek garantáltan meghozzák az ünnepi hangulatot.

Természetesen ilyenkor a műszempilla használata sem sok, bátran használjunk soros vagy tincses pillákat a még idézőbb hatás elérése érdekében. A tökéletes végeredményt pedig egy szépen meghúzott tusvonallal tudjuk elérni.

Minél szebben csillog a szemhéjpúder, annál alkalmibb lehet a hatás Forrás: Shutterstock

Erős szájak

A hétköznapokon a legtöbb nő a visszafogott színű rúzsokat, szájfényeket részesíti előnyben. A karácsonyi és szilveszteri hangulat jegyében azonban bátran bevállalhatjuk az erős, tekintet vonzó színeket is. Egy a szemmel harmonizáló piros, bordó vagy pinkes árnyalatú rúzs tökéletes választás lehet. Figyelem! Mindig figyelj oda arra, hogy a rúzsod, illetve a teljes sminket harmonizáljon az öltözékeddel is.

Egy a szemmel harmonizáló piros árnyalatú rúzs tökéletes választás lehet Forrás: Shutterstock

Porcelán arcbőr

Ha hangsúlyos sminket szertenénk az ünnepi összejövetelekre, ne feledkezzünk meg a gondosan megválasztott, megfelelő színű alapozóról sem, ami egységesíti és gyönyörűen finommá varázsolja arcunkat. Fontos, hogy bőrünknek megfelelő folyékony alapozót válasszunk, amit fixálhatunk ásványi púderekkel a matt hatás érdekében. Ha megfelelően alapoztuk arcunkat, mindenképpen használjunk egy lehelletnyi pirosítot is, valamint highlightert is, ami szépen kiemeli arcunk domború részeit.

Fontos, hogy bőrünk tökéletesítése legyen a cél és az alapozót minél vékonyabban vigyük fel a bőrünkre. Ha túl sok alapozót használunk, maszkos hatást érünk el, ami nem szép látvány, hiszen a vastag réteg beül a ráncokba öregítve ezzel megjelenésünket.

Ne feledkezzünk meg a gondosan megválasztott, megfelelő színű alapozóról sem Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.