karácsony torta recept ünnep desszert
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ez a csodás piros-fehér torta, nem csupán a szemnek, de az érzékeknek is gyönyört nyújt majd. Elkészítéséhez nem kell hobbi cukrásznak lenned, tehát minden amellett szól, hogy kipróbált ezt a különleges ünnepi desszertet.

Piros-fehér mesés torta recept

Piros karácsonyi sütemény Forrás: Shutterstock

Hozzávalók

A tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 12 dkg szobahőmérsékletű vaj
  • 25 dkg cukor
  • 2 egész tojás
  • 2 dl tejföl
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 2 evőkanál piros ételfesték

A krémhez:

  • 25 dkg krémsajt
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál vanília aroma
  • 12 dkg porcukor

Elkészítés

Egy tálban keverd össze a lisztet, a sót, a sütőport és a kakaóport. Egy másik tálban verd habosra a vajat a cukorral, majd add hozzá a vanília aromát és a tojásokat. Simára kikeverve tedd a hűtőbe.

A tejfölben keverd el az ételszínezéket majd ezt add hozzá a lisztes keverékhez, és csak a legvégén add hozzá a vajas-cukros masszát. Addig keverd-kavard, míg homogén állapotúvá válik.

Kivajazott és kilisztezett sütőformában 180 fokon kb. 30 percig süsd a tésztát. Hagyd teljesen kihűlni, hiszen csak így tudod majd szépen elvágni.

A bevonat: A tejszínt verd habbá, forgasd bele a mascarponét, a porcukrot és a vanília aromát.

Miután teljesen kihűlt a tészta, vágd három részre, tölts meg, végül a külsejét is a krémmel fedd be. Kész is, jó étvágyat!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.