Bűntudatmentes recept: cukormentes szaloncukor

kókusz szaloncukor cukormentes recept
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szaloncukor elmaradhatatlan édesség karácsony idején. Most egy olyan változatot mutatunk be, ami cukormentes, így bűntudat nélkül nassolhatod. 

Hozzávalók:

Masszához:

  • 50 g kókuszliszt
  • 40 g őrölt mandula
  • 70 g tejszín
  • 30 g étcsokoládé
  • 2 kk méz

Bevonóhoz:

  • 150 g étcsokoládé
  • 2 ek kókuszzsír
Cukormentes szaloncukor a karácsonyfa alá Forrás: Shutterstock

Elkészítése:

A tejszínt az étcsokoládéval rakd fel gőzfürdőre. Fontos, hogy étcsokoládét válassz, ugyanis nagyon nagy különbség van a cukorral turbósított tejcsoki és a jó minőségű, vitaminokat és ásványi anyagokat is tartalmazó étcsoki között. Ízlés szerint 1-2 kiskanál mézet is tegyél hozzá, ami nemcsak az ízének, az állagának is segít. Természetesen édesítőszert is használhatsz, de mi ezúttal a sokkal természetesebb és vitaminokban is gazdag mézet választottuk.

A mandulát pár percre rakd forrásban lévő vízbe, hogy ledobja magáról a héját. Pucolás után töröld át, majd mehet is az aprítóba. A tejszínben felolvadt csokit vedd le a gőzről, majd forgasd bele az őrölt mandulát és a kókuszlisztet. Tedd a hűtőbe pihenni, megdermedni. Nagyjából egy óra múlva már lehet dolgozni a masszával. Körülbelül 10 grammos darabokat vegyél és alakítsd szaloncukor formára, majd tedd őket újra hűtőbe, míg elkészül a bevonó. Az étcsokoládét tedd gőz fölé a kókuszzsírral, és amikor elolvadt a csoki, egy pálcika segítségévvel mártsd bele a pucér szaloncukrokat.

Tipp

Ha szeretnéd őket a fára akasztani, akkor zsírpapírba csomagold be őket, aminek vagdosd be a végeit, középre pedig tegyél egy plusz réteg színes csomagolópapírt. Ha csinálsz az elején egy-egy sablont, akkor hamar elkészülhetsz 20-30 szaloncukor becsomagolásával is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.