Meghosszabbított határidővel jelentkezhetnek a települések a 31. Virágos Magyarország versenyre

PR cikk Agrárminisztérium Debrecen
Idén sem kizárólag teljes településképpel pályázhatnak elismerésre a 31. Virágos Magyarország verseny résztvevői: különféle tematikus díjakat is kiosztanak majd a szervezők. Keresik például az év fasorát és óvodakertjét, illetve a legvirágosabb főteret is az ország legrégebbi környezetszépítő megmérettetésén. Közel 80 szakmai díj talál gazdára.

Május 1. helyett május 20-ig adhatják be pályázataikat a helyi közösségek a Virágos Magyarország Szervezőbizottsága és a Magyar Turisztikai Ügynökség által rendezett környezetszépítő versenyre. 2024-ben is öt települési kategóriában várják a pályázatokat. A határon túli magyarlakta települések immár ötödik alkalommal jelentkezhetnek zöld közterületeikkel. Ahogyan a pályázó települések már megszokhatták, a szakmai szervezetek és a támogatók jóvoltából az őszi díjátadón közel 80 értékes nyeremény talál gazdára a kertészeti utalványoktól a szakmai tanácsadáson és segítségnyújtáson át a tárgyi ajándékokig. 

Visit Hungary

Nemcsak virágos, zöld is

Az elmúlt években bevezetett új díjkategóriák sikereire alapozva idén is a fenntarthatóságé és a közösségeké a főszerep. Másodszor hirdetnek győztest az „Év zöld innovációja” kategóriájában, amellyel a települések fenntarthatósági törekvéseire szeretnék irányítani a figyelmet a szervezők. Ismét várják a jelentkezőket a jubileumi évben megújult „Virágzó közösség” díjra is. A versenyt több szakmai szervezet és minisztérium támogatja, az Építési és Közlekedési Minisztérium, az Energiaügyi Minisztérium, az Agrárminisztérium, a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium, a Belügyminisztérium és a Miniszterelnöki Kabinetiroda is a környezetszépítés ügye mellé állt.

2024-ben Magyarország tölti be az európai környezetszépítő verseny, az Entente Florale Europe soros elnöki szerepét. Két magyar település – Zalakaros és Debrecen – indul az európai megmérettetésen, ahol összesen tucatnyi versenyzővel mérik össze a zöldítés terén elért eredményeiket.

Tudjon meg többet a versenyről: www.viragosmagyarorszag.hu

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.