2024. máj. 9., csütörtök Alberta, Benigna, Domokos, Fehérke, Hófehérke

A mosógépnek is áldás egy kis szódabikarbóna

Forrás: Shutterstock/Andrey_Popov -
trükk szódabikarbóna mosógép szagtalanítás
Kiderült, hogy mennyi mindenre használható a szódabikarbóna. De hogy a mosóporokat is pótolja, és a gépet is tisztítja, arra nem gondoltunk.

A szódabikarbónát használjuk már főzéshez, sütéshez, fogyókúrához, de hogy mosáshoz is kiváló, arra nem gondoltunk.  Nemcsak a ruháknak, a gépnek is jót tesz. 

Megtisztítja a mosógép belsejét

Kéthavonta célszerű kimosni magát a mosógépet is. Ilyenkor állítsuk 90 fokos programra, és szórjunk a dobba három evőkanál szódabikarbónát.  Feloldja a lerakódott szennyeződéseket, főleg a zsírt. Utána meg lehet ismételni a műveletet, de most ecettel, hogy a vízkőtől is megszabaduljunk. 

Így kell szagtalanítani a gépet! 

Ha sokat mosunk alacsony hőfokon, elszaporodnak a gépben a baktériumok, amik bizony elég büdösek egy idő után. A bacik rothadását az is segíti, ha folyton csukva van a mosógép ajtaja, és bepállik a víz.  Pépesítsd fel a szódabikarbónát, és töröld át vele a mosógép belsejét, és rejtett fiókjait. A gép ajtaját, gumitömítéseit és a dobot se felejtsd ki - javasolja a Ripost

Őrzi a színeket

Megmarad a ruhák élénk színe, ha fele annyi mosóport, és ugyanannyi szódabikarbónát szórsz a ruhák mellé. Fehérítő helyett is jó a szódabikarbóna: mosás előtt áztasd be a fehér ruhákat egy kád vízbe, amiben feloldottál fél kiló szódabikarbónát. Fél óra ázás után a szokott módon mosd ki a ruhákat; olyan fehérek lesznek, mint új korukban!

Ez is érdekelhet: 

A szakértő állítja: nem megfelelően mossuk a fehérneműt

Három hiba, ami teljesen tönkreteszi a mosást

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.