2024. máj. 9., csütörtök Alberta, Benigna, Domokos, Fehérke, Hófehérke

Emma Stone egyedi hangszíne egy betegség eredménye – 10 érdekesség a 35 éves világsztárról

világsztár színészet magazin egyedi hangszín Emma Stone
Nem is Emma a neve, a pánikrohamai vezették a színészethez, egy Beatles-tag tervezett neki tetkót, és Magyarországon forgatta a legutóbbi filmjét. 35. születésnapját ünnepli Hollywood tündöklő új csillaga, az alábbi érdekességeket pedig talán te sem tudtad Emma Stone-ról.

Nem is Emma a neve

Emily Jean Stone néven született, és a hozzá közel állók máig Emilynek hívják. Amikor a karrierje kezdetén jelentkezett a hollywoodi színészeket tömörítő szövetségbe, akkor kiderült, hogy már van egy Emily Stone nevű tag, így neki más művésznevet kellett választania. Az Emmára azért is esett a választása, mert iskoláskorában ez volt az egyik beceneve a Spice Girls- és Emma Bunton-rajongása miatt.

Svéd származású

Apai nagyapjának családja a Sven nevet változtatta Stone-ra, amikor Svédországból Amerikába vándoroltak. De ezen kívül angol, ír és német felmenőkkel is rendelkezik.

Sztárok, akik megváltoztatták a nevüket Emma Stone Forrás: Getty Images

Az egyedi hangszíne betegség következménye

Kisbabaként fél éven át kólikától szenvedett, és a hasfájás miatt folyamatosan sírt. Ez a hangszálain olyan maradandó elváltozásokat is okozott, amik kihatottak a feltűnően mély, rekedtes felnőttkori hangjára is. Ő maga képtelen megszokni és megszeretni a hangját, ha lehet elkerüli a saját visszanézését és -hallgatását.

A pánikrohamai vezették a színészethez

Noha nagyon szerető családi közegben nőtt fel, gyerekkorát megnehezítették a súlyos szorongásai és a pánikrohamai. Hiába volt jó tanuló, emiatt iskolába sem szeretett járni, és barátokat is nehezen talált. Terápiával is próbáltak segíteni rajta, de igazán a helyi színjátszókörben találta meg a gyógymódot.

Prezentációval győzte meg a szüleit Hollywoodról

Tizenévesen már rendszeresen játszott egy arizonai ifjúsági színházban, és 15 évesen végképp eldöntötte, hogy színésznő akar lenni. Készített egy Project Hollywood címet viselő PowerPoint prezentációt a szüleinek, amivel meggyőzte őket a terveiről. Így belementek abba, hogy magántanuló legyen belőle, és hogy az édesanyjával Los Angelesbe költözzenek. Ott jó ideig eredmény nélkül járkáltak meghallgatásokra, és közben egy kutyaeledelt készítő pékségben dolgozott.

Eredetileg szőke

Noha a vörös haja az egyik védjegye, az eredeti hajszíne a szőke. A karrierje nagy áttörését hozó tinivígjáték, a Superbad – avagy miért ciki a szex? rendezője, Judd Apatow javasolta neki a vöröset, és olyannyira bevált, hogy azóta megtartotta.

Superbad – avagy miért ciki a szex? rendezője, javasolta neki a vöröst, és olyannyira bevált, hogy azóta megtartotta Forrás: Photo12.com - Collection Cinema / Photo12 via AFP

Különleges társasághoz csatlakozott az Oscar-díjával

A színészi pályája csúcsára a Kalifornai álom című filmmel ért el, amiért elnyerte a legjobb női főszereplőnek járó Oscar-díjat. Ezzel egyike lett annak a nyolc színésznőnek, aki musicalért kapta az elismerést, többek között Julie Andrews, Liza Minnelli, vagy Rita Moreno társaságában. Stone a forgatáson is élőben adta elő a film dalait, köztük a híres meghallgatásos jelenetben is.

A szakmabeli férfiakat kedveli

2009-ben egy forgatáson jött össze a szereplőtárs Kieran Culkinnal, aki aztán két éven át volt a párja. A Pókember-filmekben nem csak a vásznon érzett szerelmet Andrew Garfield iránt, akivel négy évig jártak. 2017 óta a tévés komédiashow Saturday Night Live egyik rendezője, Dave McCary a partnere, 2020 óta a férje, 2021 óta pedig Louise Jean nevű kislányuk édesapja is.

Emma Stone és Dave McCary Step és Louise Jean nevű kislányuk Forrás: TheImageDirect.com/Byline: TheImageDirect.com/Theimagedirect.Com

Paul McCartney tervezett neki tetkót

Közös tetoválása van az édesanyjával, ami egy-egy madarat ábrázol, és ami Blackbird című Beatles-dalra utal, ami mindkettőjüknek nagy kedvence. Magát a tetoválást pedig a dalhoz legközelebb álló személy, maga Sir Paul McCartney rajzolta meg számukra.

Magyarországon forgatta a legutóbbi filmjét

Január 25-én érkezik a hazai mozikba a Szegény párák című különleges hangulatú, sötét humorú női Frankenstein-történet, aminek Stone az abszolút főszereplője, és amit szinte teljes egészében Magyarországon forgattak. A film kapcsán a színésznőt máris a következő Oscar-gála egyik nagy esélyeseként emlegetik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.