2024. máj. 9., csütörtök Alberta, Benigna, Domokos, Fehérke, Hófehérke

Leköszönt Kabos, a tűzvizsgáló kutya: a pályafutása máshol folytatódik

Forrás: Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság -
kutya Kabos katasztrófavédelmi igazgatóság toborzás kiképzés
A 2013-ban született drótszőrű magyar vizsla hosszú évekig dolgozott a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Mentőkutyás Szolgálatánál, most új karrierbe kezdett. 

Kabos egy 8 hetes, torzonborz kis ördög volt, amikor a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Mentőkutyás Szolgálatához került, tehetsége pedig már a kiképzés során megmutatkozott. Azóta eltelt 10 év, ő pedig hűen segítette az embereket, orrát soha nem lehetett becsapni: tévedhetetlenül jelezte az égésgyorsító anyag (például benzin) jelenlétét.

Leköszönt Kabos, a tűzvizsgáló kutya Forrás: Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Kabos most nyugdíjba megy, de unatkozni nem fog. Új tűzoltó társa mellett a toborzásában vesz részt, ami minden jel szerint tetszik is négylábú tűzoltónak. Kabos helyét Gyufa vette át, aki szintén drótszőrű magyar vizsla és már több, mint két éve készült arra, hogyő legyen az elsőszámú négylábú tűzvizsgáló.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.