Hatalmas leépítésre készül az RTL: 500 munkahely megszüntetését tervezik

Forrás: Shutterstock -
leépítés német RTL RTL Németország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az RTL Németország hosszú folyamat eredményeként integrálta magába a "társszervezet", a hamburgi Gruner + Jahr magazinos részlegét. A szakemberek azonban átvizsgálták a portfóliót és a döntés értelmében számos lapot megszüntetnek vagy eladnak, a megmaradóknál pedig a digitális felületet erősítik.

A német médiaóriás, a Magyarországon is jelenlévő RTL azt tervezi, hogy a korábban a Gruner + Jahr kiadó által működtetett magazinszegmensében az 1.900 munkahelyből mintegy 700-at leépít – írja a Media1 a dpa hírügynökség információi alapján. A létszámleépítés hátterében a hanyatló kiadói üzletágban várható pénzügyi veszteségek állnak.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

A német RTL tervei mintegy 500 németországi munkahely megszünését eredményezik, ez azonban nem egyszerre, hanem fokozatosan, 2025 végéig fog megtörténni. A leépítések többségét nem a szerkesztőségekben, hanem az adminisztratív területeken tervezik végrehajtani. Az ötszáz megszűnő mellett további 200 munkahely pedig a tervek szerint ez eladások révén új tulajdonosokhoz kerülnének.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.