2024. máj. 9., csütörtök Alberta, Benigna, Domokos, Fehérke, Hófehérke

Egy albumnyi Zámbó Jimmy utalás került Péter Srámek új dalába

klippremier Zámbó Jimmy Péter Srámek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Forog a film címmel debütál Péter Šrámek új videóklipje, amelyben felcsendülő aláfestés nem kevesebb, mint tizenkét  Zámbó Jimmy slágercímet, vagy szövegrészletet rejt magában, ezzel is tisztelegve a néhai király öröksége előtt. A '80-as évekbe repítő felvétel a MAHASZ listán harmadik helyen nyitó A Király filmzenei dupla CD-n is megtalálható.

A Király című sorozat sikere minden várakozást túlszárnyal, annak ellenére, hogy csak korlátozottan, az RTL+ stream csatornáján érhető el. Az is bátran kijelenthető, hogy a filmben elhangzó új zeneszámok is hozzájárultak a sikerhez, és ezzel Péter Srámek életében is egy új zenei karrier felívelése vette kezdetét.

A 10 részes műsor főcímdala a Jöjj velem klip a Youtube számlálója szerint már túl van az egymilliós nézettségen, és az 57. legnépszerűbb zenei videó között tartja számon a videós megosztó, de az alig egy hónapos Ki vagyok én című klip is többszázezres sikert könyvelhet el. Akik a sorozatot zenei szempontból is vizsgálták, azoknak bizonyára feltűnt, hogy a széria nem feltétlenül a Zámbó Jimmy kiadványokra támaszkodva készült, hanem inkább a fordulatos cselekmények élveznek előnyt és csak indokolt esetben kerül előtérbe a zene. Rengeteg Zámbó Jimmy sláger maradt ki a filmből, amelyeket a legjobb szándékkal sem tudtak forgatókönyvhöz igazítani – köztük van a most debütáló Forog a film is, amely kiemelt szerepet kapott, mégis kimaradt a projektből.

A Csicsák Norbert által írt szerzemény pont azért is született, hogy a Jimmy vagy Jimmyvel kapcsolatos zenék kedvelőinek hiányérzetét csökkentse, hiszen ebben tizenkét, Zámbó Jimmy korábbi munkásságából montázsolt utalás hangzik el – köztük van a Bukott diák, a Valahol bús dal szól és számos, más ma már ikonikusnak mondható felvétel is. A szöveg Joós István tollából származik, aki Jimmy egykori munkatársaként testközelből ismerte az előadót.

A most már teljes hosszúságban megnézhető videóklip rendezője, ahogy a Ki vagyok én? és a Jöjj velem! esetében is, Oláh István, aki erre a tempós, slágeres dalra egy olyan mozgóképet álmodott meg, amelytől minden néző késztetést érezhet A Király sorozat megtekintésére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.