2024. máj. 9., csütörtök Alberta, Benigna, Domokos, Fehérke, Hófehérke

Üzenetet küldött Pelé, a kórházban ápolt brazil legenda

Forrás: AFP/Money Sharma -
focivébé üzenet Pelé Neymar kórház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szokásosnál is nagyobb focilázban ég Brazília. A jelenleg is zajló világbajnokság meccsei mellett a szurkolók azért is izgulhattak, hogy a legendás labdarúgó, Pelé meggyógyuljon és egészségesen hagyhassa el a kórházat.

Pelé november végén került kórházba, nem sokkal később pedig már arról cikkeztek az újságok, hogy nem reagál a gyógyszerekre, ezért élete végéig palliatív kezelést kap. A pletykákat végül megelégelték Pelé lányai és tiszta vizet öntöttek a pohárba.

Pelénél tavaly augusztusban diagnosztizáltak vastagbélrákot, azóta megműtötték, az egészségi állapota azonban változó. Mint lányai mondják, jelenleg a kórházban van a legjobb helye édesapjuknak, de nem búcsúzkodni járnak hozzá. Idős és beteg, de mindent megtesz azért, hogy minél hamarabb felépülhessen.

A háromszoros világbajnok futballista figyelemmel kísérte hazai csapatának szereplését a focivébén. A brazil válogatott végül nem jutott be a döntőbe, ugyanis már a negyeddöntőben kikaptak a horvát csapattól. A vereséget követően megszólalt Neymar, a csapatkapitány, aki belengette visszavonulását. Ezt hallva ragadott billentyűzetet Pelé, és egyenesen a fiatal focistának címezte szavait:

"Ezen a világbajnokságon láttam, hogy fejlődsz. Mindennap szurkoltam neked, és gratulálhattam katari góljaidhoz. Sportolóként az a legfőbb kötelességünk, hogy inspiráljunk. Inspiráljuk a csapattársainkat, a következő generációkat és általánosságban mindenkit, aki szereti a labdarúgást. Az örökséged még messze nem ért véget. Inspirálj minket továbbra is. Továbbra is boldogan fogom a levegőt csapkodni minden egyes gólodnál, ahogyan tettem ezt minden mérkőzésen, amikor a pályán láttalak" – idézte a Bors Pelé szavait.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.