Lövöldözés a plázában: újabb információkat közölt a rendőrség

Forrás: AFP/Olafur Steinar Gestsson -
lövöldözés Dánia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vélhetően nem terrorcselekmény volt a hétvégi, három halálos áldozattal járó koppenhágai lövöldözés - jelentette be a dán főváros rendőrfőnöke hétfőn.

Sajtótájékoztatóján Soren Thomassen elmondta, hogy a 22 éves gyanúsított - akit azóta őrizetbe vettek - egyedül követte el tettét, hozzátéve, hogy a férfi mentális problémákkal küzd.

A három halálos áldozat két 17 éves dán, és egy 47 éves orosz állampolgár. A sérültek között két dán és két svéd állampolgár van, őket súlyos sérülésekkel szállították kórházba, de a hétfő reggeli beszámolók szerint stabil állapotban vannak.

Mentősök és rendőrök a dániai lövöldözés helyszínén Forrás: AFP/Olafur Steinar Gestsson


II. Margit királynő, Frigyes koronaherceg és Mária koronahercegné vasárnap esti nyilatkozatában összetartásra és törődésre szólított fel, s háláját fejezte ki a rendőrség, az egészségügyi- és mentőszolgálat felé gyors és hatékony reakciójukért. Mint írták, legmélyebb együttérzéssel gondolnak az áldozatokra, a családjaikra és mindenkire, aki érintett a tragédiában.

Dánia miniszterelnöke, Mette Frederiksen is elítélte a vasárnapi eseményeket, s ugyancsak az összetartás és a kölcsönös támogatás fontosságára hívta fel a figyelmet. A tragédia miatt elhalasztották Harry Styles brit énekes vasárnapi fellépését is, az előadó Twitter-bejegyzésében leírta, összetört szívvel gondol Koppenhágára, az áldozatokra és családtagjaikra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.