Továbbra is jogosítvány nélkül vezet a fiú, aki barátját küldte halálba autóbalesetével

Forrás: police.hu -
Szabadegyháza haláleset autóbaleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
2021 májusában Szabadegyházán az akkor 16 éves D. Csaba ittas állapotban elkötötte szülei kocsiját, barátaival útnak indult, majd rövidesen elvesztette uralmát a jármű felett, halálos balesetet okozva meggondolatlanságával.

Az útról lesodródott autóból az egyik fiú kirepült és a helyszínen meghalt, a többiek könnyebb sérüléseket szenvedtek. A mindössze 14 éves korában elhunyt Jocó édesapja állítja: a mai napig rendszeresen látják vezetni Csabát, akinek még mindig nincs jogosítványa, illetve felelősségre sem vonták az eset miatt.

A kép illusztráció. Forrás: police.hu

Bár a szabadegyházai lakosok szinte követelték, hogy legalább annyi tisztesség legyen a felelőtlen fiatalban, hogy a családjával kifizesse a temetést, ezt nem tette meg.

„Érthetetlen, hogy a hatóság miért nem tesz semmit ellene. Szabadegyházán mindenki tudja, hogy semmibe veszi a törvényeket. Ha kiteszem a lábamat az utcára, azt kérdezgetik tőlem, hogy mikor tesznek már végre valamit a rendőrök? Vajon arra várnak, hogy megint megöljön valakit? Elképesztő!” – fakadt ki József, majd hozzátette, hogy Csaba az elmúlt időszakban több lopási ügybe is belekeveredett, de alig néhány órát kellett a rendőrségen töltenie.

A Bors megkeresésére a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya az alábbi nyilatkozatot tette az üggyel kapcsolatban:

„A fent említett személlyel kapcsolatban a Gárdonyi Rendőrkapitányságon lopás, lopási kísérlet, valamint halált okozó közlekedési baleset okozása miatt büntető-, továbbá az eset kapcsán engedély nélküli járművezetés és közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése miatt szabálysértési eljárás is indult."

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.