Sokk: késsel támadt a mentősökre egy kiskunhalasi férfi

mentő támadás Kiskunhalas
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Önmagában akart kárt tenni, s mikor fia ezt megpróbálta megakadályozni, elszabadult a pokol.

A kiskunhalasi férfi 2021. október 20-án az éjszakai órákban erősen ittas állapotban megjelent volt élettársa házánál, ahol agresszívan viselkedett, majd a köztük kialakult vita hevében egy bicskával hadonászni kezdett azzal fenyegetőzve, hogy kárt tesz magában.

A kép illusztráció. Fotó: Csudai Sándor - Origo

A vádlott fia is látta a perpatvart, ezért értesítette a mentőket, ám amikor megpróbálták ellátni a tomboló férfit, ő szidalmazni kezdte a mentőegység tagjait, majd elindult a házba azzal a felkiáltással, hogy egy kardot vesz magához.

A mentőegység vezetője ekkor útját állta, ezért a férfi először megpróbálta félrelökni, majd a felkarjánál megragadva megkísérelte elrángatni az útjából. A dulakodás során a mentőápoló kezéből kiesett az intézkedés során használt táblagépe, amelynek kijelzője megrepedt.

Végül a rendőrök kiérkezéséig a mentőszolgálat tagjai igyekeztek ártalmatlanítani az ittas vádlottat, aki még ekkor is torkuk elvágásával fenyegette őket.

Az ügyészség a férfit közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével és rongálás vétségével vádolja, ezért vele szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozza. Ügyében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni – írja a hvg.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.