Továbbra is lehet regisztrálni az 5-11 évesek oltásához

123rf.com -
védőoltás gyermek 5-11 éves gyerekek oltása koronavírus koronavírus elleni vakcina
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Folyamatosan nyitva a regisztrációs és az időpontfoglaló honlap az 5-11 éves gyermekek oltásához - hívta fel a figyelmet a koronavirus.gov.hu kedden.

Felidézték: Magyarországon tavaly december 15-én kezdődött a gyermekek oltása, 77 kórházban működik kifejezetten nekik kialakított oltópont. Kórházi oltópontra előzetes internetes regisztráció és időpontfoglalás után lehet vinni a gyermeket. A szülők számára folyamatosan nyitva van a regisztrációs és az időpontfoglaló honlap. Az időpontfoglalóba azok a szülők tudnak belépni, akik hiánytalan adatokkal regisztrálták gyermeküket és regisztrációjukat már érvényesítették - írták.

Nyitva van a regisztráció és az időpontfoglaló az 5-11 évesek oltásához. 123rf.com

A gyermekeket a https://vakcinainfo.gov.hu/ oldalon lehet regisztrálni az oltásra. Felhívták a figyelmet arra, hogy a szülők a gyermek adataival és eddig a regisztrációnál még nem használt e-mail címmel rögzíthetik a gyerekeket, egy e-mail címről egyet. Arra kérték a szülőket, hogy pontosan adják meg a gyermek adatait és az elérhetőségeket. Kiemelték: csak az ötödik életévet betöltött gyermek regisztrálható érvényesen. Tudatták azt is, hogy a regisztráció érvényesítése, a megadott adatok hitelességének ellenőrzése 1-3 napot vehet igénybe. Az internetes időpontfoglalóban csak az érvényesen regisztrált szülők tudnak időpontot foglalni.

Az időpontfoglalóba a már regisztrált gyermek TAJ-számával és születési dátumával tudnak belépni a szülők, majd kiválaszthatják a legmegfelelőbb időpontot és kórházi oltópontot. Az 5-11 évesek esetében természetesen a vakcina nem választható, az időpontfoglaló kizárólag a gyermekoltáshoz használható Pfizer-Biontech-vakcinát ajánlja fel - jegyezték meg. A kormányzati honlapon felhívták a figyelmet arra, hogy a szülő a házi gyermekorvosnál is jelezheti, hogy szeretné gyermekét beoltatni.

Az oltási folyamatot jelentősen felgyorsítja, ha a szülő magával viszi a kinyomtatott, kitöltött és aláírt szülői hozzájáruló nyilatkozatot, amely letölthető a koronavirus.gov.hu oldalról - jegyezték meg.
A kormányzati honlapon tudatták azt is, hogy 2021 decemberében 138 ezer adag - 69 ezer gyermek oltásához elég - vakcina érkezett, januárban pedig 150 ezer adag érkezése várható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.