Ide inkább ne tervezz utazást! Az egyik szomszédunk is a veszélyes országok listáján

Ukrajna veszélyes ország utazás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Biztonsági szakemberek idén is összeállították, mely országokba nem igazán ajánlatos elutazni.

Az International SOS biztonsági szakemberei minden évben felállítják a világ országainak rangsorát, ami az utazók számára nyújt segítséget. A listából ugyanis kiderül, melyek a legveszélyesebb és mik a legbiztonságosabb országok. A rangsoroláskor több tényezőt is figyelembe vesznek.

A szakértők megvizsgálják, milyen az egészségügy, milyen a közbiztonság és a közútbiztonság az országokban. Figyelmbe veszik, hogy egy beutazót milyen veszélyek fenyegethetik, ide értve a terrorizmust, a polgárháborút, háborút, lázadást, társadalmi erőszakot és az erőszakos bűncselekmények számát. Nem utolsó szempont az sem, milyen egy ország úthálózata, van-e kiépített segélyszolgálat és számolni kell-e természeti katasztrófákkal.

Forrás: Shutterstock

A legveszélyesebb országok 2021-ben: Afganisztán, Közép-Afrikai Köztársaság, Irak, Líbia, Mali, Szomália, Dél-Szudán, Szíria és Jemen. Szélsőségesen veszélyes zónába sorolták ezek mellett a Kongói Köztársaságot, Nigériát, szomszédunkat Ukrajnát, Pakisztánt és Egyiptomot is - írta meg a Bors.

A szervezet nem csak a veszélyes, hanem a kiemelten biztonságos országokat is rangsorba szedte. Közéjük tartozik például Dánia, Finnország, Izland, Norvégia, és egy másik szomszédunk, Szlovénia is.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.