10 év bujkálás után fogták el a TOP 50-es körözési listán szereplő magyar férfit

Forrás: Shutterstock -
elfogták rendőrség letartóztatták körözés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tíz év bujkálás után, 2021. július 1-jén az Egyesült Királyságban fogták el a hosszú bűnlajstrommal rendelkező magyar férfit, aki a rendőrség TOP 50-es körözési listáján szerepelt.

F. István Lajost összesen 18 - 1996 és 2008 között elkövetett - bűncselekmény miatt körözték, amikkel összefüggésben 6 és fél év letöltendő szabadságvesztésre ítélték. Bűnlajstromán szerepel rablás, önbíráskodás, kábítószerrel való visszaélés, csalás és közokirat-hamisítás.

A kép illusztráció Forrás: Shutterstock

A körözött az ítélethirdetést követően szökött meg a rá kiszabott büntetés elől, és feltehetően magyar okmányait külföldire cserélve bujkált. Az elfogásra a büntetés elévülése előtt egy évvel került sor.

A KR Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi és Célkörözési Főosztály munkatársainak - rendőri együttműködés keretében -, a célkörözési szakegységek európai hálózatán (ENFAST) keresztül sikerült külföldi kollégáik révén a szökésben lévőt kézre keríteni.

F. István Lajos jelenleg őrizetben van, kiadatásáról és hazaszállításáról a későbbiekben döntenek - írja a Police.hu.

Ez is érdekelhet: Ismert énekesre csapott le a rendőrség - ezért kattant rajta bilincs

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.