betegség fotó selfitis szelfi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kutatók megállapították, hogy a túlzásba vitt szelfizés hivatalosan is mentális betegségnek számít.

A szelfizés 2013-ban terjedt el a világon, ekkor került be az Oxford Angol Szótárába is. Az International Journal of Mental Health and Addiction egyik friss tanulmánya szerint egyes esetekben már kórosnak számít a szelfités, konkrétan betegségnek tartják.

Szelfiző turista a velencei Szent Márk téren a koronavírus-járvány idején Forrás: Shutterstock

Ennek megítélésére létrehoztak egy skálát, amivel tökéletesen meg lehet állapítani, hogy mi melyik kategóriába tartozunk. Természetesen azzal nincs semmi baj, ha olykor lövünk magunkról egy-egy képet.

A skálán az az egyik legfontosabb faktor, hogy kit mennyire tesz boldoggá és magabiztossá az, ha szelfit készíthet magáról. Balakrishnan és Griffiths a két kutató lehetővé tette, hogy angol nyelven bárki kitölthesse a tesztjüket. Így mindannyian megtudhatjuk, hogy szenvedünk-e selfitisben – írta a MyModernMet

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.